Hugvie, telefonul-pernă care te iubește… la propriu

De: Gabriela Voicu / 07.05.2012, 16:40
Hugvie, telefonul-pernă care te iubește... la propriu
Hugvie, telefonul-pernă, care te îmbrățișează în timp ce vorbești cu cei dragi, este perceput drept "creepy". Dar, de ce?

Hugvie, telefonul-pernă, care te îmbrățișează în timp ce vorbești cu cei dragi, este creația unui profesor de la Osaka University.

Perna inedită este prevazută cu „puls” asemănător celui uman și vibrează mai ușor sau mai intens, în funcție de tonul conversației, pentru ca tu să ai impresia că ești îmbrățișat de persoana cu care vorbești la telefon.

Telefonul-pernă inventat de profesorul Hiroshi Ishiguro nu este, însă, un concept nou. Kissinger – „messenger-ul cu săruturi” – și dispozitivul pentru transmis săruturi de la mile distanță, creat de alți cercetători japonezi, au venit și ele în sprijinul personalizării conversațiilor la distanță, astfel încât dialogul să devină mai intim.

Hugvie, perna iubitoare sau înfiorătoare?

Hugvie este o pernă cu formă aproape umană (deși am spune că seamană mai degrabă cu celebra fantomă Casper), care funcționează ca port pentru telefonul mobil. În ciuda intențiilor bune pe care le are, Hugvie este perceput drept înfiorător.

Având în vedere că „roboțelul iubăreț” nu este cel mai avansat produs de acest gen din Japonia, profesorul Ishiguro crede că poate utiliza tehnologia Telenoid, dezvoltată chiar de el, pentru a crea un android mai avansat, astfel încât perna să pară mai umană.