Huidu, condamnat la patru ani de închisoare cu suspendare

De: Marian Andrei / 07.02.2013, 15:40
Huidu, condamnat la patru ani de închisoare cu suspendare
Pedeapsa în cazul fostului realizator TV Șerban Huidu, trimis în judecată pentru ucidere din culpă în urma accidentului soldat cu trei morți, din octombrie 2011, a fost majorată de la doi ani de închisoare cu suspendare la patru ani, tot cu suspendare, a decis, azi, Curtea de Apel Brașov.

Conform aceleiași decizii, care este definitivă, Șerban Huidu, care nu a fost prezent în sala de judecată în momentul pronunțării sentinței, are interdicția de a se urca la volan pentru o perioadă de șase ani.

Rudele victimelor accidentului consideră ca această pedeapsă este nedreaptă, acestea dorindu-și o pedeapsă cu executare.

Află mai multe despre timpul probabil pe vremea.apropo.ro

În urma accidentului provocat de Huidu în octombrie 2011 și-au pierdut viața Ioan Garbis, Magda Drăghici și Ștefan Lungu Balog, cei trei fiind colegi la o firmă din Brașov. În 16 octombrie 2011, ei se îndreptau cu un autoturism Dacia spre Aeroportul Otopeni. Șerban Huidu circula dinspre Capitală spre Brașov, iar la ieșirea din localitatea Timișul de Sus, într-o zonă în care sunt curbe, a intrat cu mașina pe contrasens și a izbit autoturismul Dacia în care se aflau cele trei persoane. Huidu se afla în mașină împreună cu soția sa, cu cei doi copii în vârstă de doi și patru ani și cu bona acestora.

În 29 iunie 2012, Șerban Huidu a fost condamnat de Judecătoria Brașov la doi ani și șase luni de închisoare cu suspendare pentru ucidere din culpă, iar familiile victimelor accidentului au făcut recurs la decizia judecătorilor.