Humanitas publica volumul unui istoric britanic despre Revolutie

Apropo.ro / 20.12.2006, 10:54
Humanitas publica volumul unui istoric britanic despre Revolutie
Humanitas a publicat recent editia în limba româna a cartii "Revolutia româna din decembrie 1989", semnata de istoricul britanic Peter Siani-Davies. Potrivit editurii, despre Revolutie s-au scris nenumarate rapoarte si carti, în România si în strainatate,


Humanitas a publicat recent editia în limba româna a cartii „Revolutia româna din decembrie 1989”, semnata de istoricul britanic Peter Siani-Davies.

Potrivit editurii, despre Revolutie s-au scris nenumarate rapoarte si carti, în România si în strainatate, astfel ca parea ca n-ar mai fi multe de spus pe acest subiect. Pentru istoric însa, abia acum începe provocarea. Iar Peter Siani-Davies, istoric si cunoscator avizat al realitatilor românesti, reuseste sa prezinte o imagine credibila a ceea ce s-a petrecut în România între mijlocul lunii decembrie 1989 si februarie 1990.

Autorul cerceteaza tot ce s-a scris despre Revolutie cu spirit critic si îmbina analiza sagace cu naratiunea vie pentru a lumina în chip propriu evenimentele din ’89. Conform Humanitas, tabloul sau pare menit sa aminteasca cititorilor atât infernul comunist, cât si lungul drum spre normalitate pe care românii îl mai au de parcurs.

Cartea a aparut în seria Istorie de la Humanitas, la mai bine de un an si jumatate dupa ce editia în limba engleza a fost publicata de Cornell University Press („The Romanian Revolution of 1989”, martie 2005). Traducerea este semnata de Cristina Mac.

Peter Siani-Davies este director al Centrului de Studii Est-Europene si conferentiar la Scoala de Studii Slavonice si Est-Europene de la University College Londra. Este co-autor al cartii „Romania” (editie revazuta) si editor al volumului „International Intervention in the Balkans since 1995”.

Mediafax

Tags: