„Hunger Games” au detronat „Harry Poter” la numărul de cărți vândute online

De: Marian Andrei / 19.08.2012, 12:10
Volumele "Harry Potter", care dețineau recordul pentru cea mai vândută serie de cărți pe internet, au fost detronate, potrivit unui anunț al Amazon, de cele trei volume ale scriitoarei Suzanne Collins - "Hunger Games".

Sara Nelson, director editorial al departamentului de cărți și versiuni pe Kindle al Amazon, a spus că faptul este cu atât mai remarcabil cu cât saga nu include decât trei volume, față de cele șapte ale seriei scrise de J.K.Rowland.

Seria „Hunger Games” („Jocurile foamei”), al cărei prim volum a fost adaptat recent cu succes pe marile ecrane, prezintă aventurile lui Katniss Everdeen, angajată într-o luptă pe viață și pe moarte cu alți 23 de adolescenți, într-o competiție transmisă în direct pe un post de televiziune într-o societate din viitor.

Primul film din serie, ce i-a avut ca protagoniști pe Jennifer Lawrence, Josh Hutcherson și Liam Hemsworth, a fost lansat în luna martie și a devenit un fenomen în cultura pop și mai ales în rândul adolescenților nord-americani, obținând încasări de 678 de milioane de dolari pe plan mondial.