I-au oferit 1 milion de dolari, dar tot nu a vrut să-și vândă casa

De: Carmen Ulian / 05.05.2014, 17:20
I-au oferit 1 milion de dolari, dar tot nu a vrut să-și vândă casa
Locuința pentru care proprietarul a primit o ofertă de 1 milion de dolari are în spate o poveste impresionantă. Iată povestea ei.

Casa pentru care investitorii erau deciși să plătească 1 milion de dolari a fost sursa de inspirație pentru animația „Up” din 2009.

Casa reală a aparținut lui Edith Macefield din Seattle, Washington. Femeia, 84 de ani, nu a fost impresionată de imensa sumă de bani, ea nu a vrut să o vândă pentru că era casa în care s-a născut și a crescut. O locuință de suflet pe care Edith nu ar fi vândut-o pentru toți banii din lume.

Edith

Edith Macefield

Edtih și-a argumentat refuzul spupând că nu are familie și nici unde să se ducă în altă parte. În locuința ei a crescut, acolo a murit și mama ei, și tot acolo vrea să-și trăiască și ea restul zilelor. Mai mult de atât, Edith s-a împrietenit cu șeful de șantier care a ajuns să o viziteze frecvent și să o ajute la nevoie.

Femeia a primit în continuare telefoane de la investitorii care doreau să construiască un mall, dar nu s-a răzgândit. Centrul comercial de cinci etaje a fost construit în jurul casei ei. Edith a murit în 2008, în casa în care familia ei a locuit peste 108 ani.