I love you Ever

Apropo.ro / 10.08.2006, 14:09
I love you Ever
Niste mici dumnezei, cercetatori la divizia de tehnologii robotice aplicate din cadrul KITECH (Korea Institute of Industrial Technology) au creat androidul EveR 1, al doilea din lume in chip si forma de femeie. Denumirea EveR 1 urmeaza combinatia dintre "Eve" (Eva, adica intaia femeie

Niste mici dumnezei, cercetatori la divizia de tehnologii robotice aplicate din cadrul KITECH (Korea Institute of Industrial Technology) au creat androidul EveR 1, al doilea din lume in chip si forma de femeie.

Denumirea EveR 1 urmeaza combinatia dintre „Eve” (Eva, adica intaia femeie specificata in Biblie) si „R” de la robot. Genial. Sexosul robot-femela e fabricat dupa „modelul” unei tinere coreence de 20 de ani. Cantareste 50 de kilograme, iar daca ar putea sta de una singura in picioare, ar fi tocmai potrivitaÂ…

Masoara 1,6 metri in inaltime. Isi poate misca doar partea de sus (bratele, mainile), jumatatea de jos fiind inamovibila. Stie sa poarte conversatii simple, restranse la vocabularul de 400 de cuvinte ce i-a fost asezat in cap. Vorbeste „framantandu-si” buzele in functie de pronuntie. Stabileste contactul vizual si isi exprima „trairile” – bucuria, furia, placerea sau parerea de rau prin intermediul a 15 motoare ascunse pe sub pielea ei de silicon.

Ministerul Industriilor si Energiei din Coreea, foarte interesat de impactul frumoasei impaiate cu fire si circuite integrate asupra publicului, i-a facut cunostinta lui EveR-1 cu 60 de copii, dat fiind faptul ca tipa le poate citi povesti sau oferi informatii educative. E buna si pentru entertainment, sa te ghideze intr-un muzeu sau sa-ti dea detalii de shopping intr-un magazin. Nu stim nimic deocamdata depre pretul si disponibilitatea lui EveR-1, dar stim ca pana in 2020 coreenii si-au propus sa fie numarul unu mondial pe piata robotilor pentru casa.

The Korea Times, http://times.hankooki.com/times