I s-a umplut corpul de tenii, după ce a mâncat pește contaminat

De: Carmen Ulian / 26.09.2014, 10:00
I s-a umplut corpul de tenii, după ce a mâncat pește contaminat
Un chinez iubitor de sushi a mers la doctor pentru un control de rutină, după ce a acuzat dureri de stomac și iritații ale pielii. Ce urma să afle este cutremurător!

Sashimi este una dintre cele mai scumpe delicatese a unui meniu sushi. Dar experiența culinară aproape că era să-l omoare pe chinezul gurmand.

Sashimi este o delicatesă japoneză ce conține orez fiert, fructe de mare, ton sau somon, nepreparate, tăiate felii subțiri. Se servește cu sos de soia, ghimbir, etc.

Problema este aceea că bărbatul a mâncat prea mult sashimi, iar la radiografie a aflat că tot organismul său era bântuit de zeci de mii de tenii.

Doctorii sunt de părere că printre porțiile de sashimi servite de el s-a aflat și carne contaminată, ea nefiind preparată termic, astfel că s-a favorizat dezvoltarea teniilor. Mai bine zis, carnea servită era infestată deja cu larve de viermi care s-au dezvoltat mai departe în organismul bărbatului. El a fost tratat de urgență.

Infestarea cu diferiți paraziți este comună și des întâlnită în cazul persoanelor care consumă alimente nepreparate termic, raw, etc. Chiar și peștele marinat sau cel afumat poate fi infestat cu larve.

Mai multe poze aici