Ia SMS-ul, neamule!

Apropo.ro / 20.03.2005, 15:45
Ia SMS-ul, neamule!
Am crezut ca am scapat. Ghinion. Concursurile cu sms-suri și telefoane în direct s-au întors. Doar ca de data asta nu mai arunca nimeni cu bani. Și nu mai vedem nici blonde planturoase. Doar o bruneta sacaitoare și un Andrei Duban prezent parca pe toate posturile.


Am crezut ca am scapat. Ghinion. Concursurile cu sms-suri și telefoane în direct s-au întors. Doar ca de data asta nu mai arunca nimeni cu bani.

Și nu mai vedem nici blonde planturoase. Doar o bruneta sacaitoare și un Andrei Duban prezent parca pe toate posturile.

„Haideți, puneți mana pe telefon și sunați”, spune fata, dand din maini de parca ar dirija avioanele care aterizeaza pe Otopeni. Pardon, Henry Coanda.

„Mai ezitați, mai așteptați? Nuuuuuuuuuuu”, rabufnește duduia, invitand orice credul sa numere „braduri”, inimi, greutați sau cercuri. Și, la cate un raspuns greșit dat de vreun fraier, suspina zgomotos, zambește larg și, cu o voce pițigaiata articuleaza: „Uuuuuf, ce m-am mai ușurat”.

Poate ca are interese directe, ca altfel nu se explica toate referirele la „concursul meu”, „eu va dau bani”, „întrebarea mea” și alte asemenea. Și, pentru cei care nu știu, ca sa ajungi la bani, nu trebuie decat „sa treci peste emoție, sa treci peste curaj”.

Duduia logoreica este, totuși, mult mai dinamica decat Andrei Duban, grasunul ala care umple ecranul la PrimaTV, TVR1 și TVR2. Ca, deh, domnul nu s-a putut limita la un singur concurs. Are cateva runde de discuții cu poporul, în direct, la PrimaTv. Și, daca nu ești atent, ești tentat sa-l mai suni și noaptea, ca postul uita uneori sa menționeze ca e reluare.

În cazul postului public, nu e mare deranjul. Pe TVR 1 mai apare din cand în cand și ne bruiaza extragerea loto. Pe TVR 2, în schimb, cam o data la juma de ora, ne zice ca putem caștiga cate 10 miliarde de lei. Și știți ce a suprinzator? Ca ne îndruma spre același numere pe care le recita și pe PrimaTv. Adica….stați așa. Concursul asta merge dupa Duban?

Și cand te gandești ca n-a trecut multa vreme de cand susținea, sus și tare, ca-și limiteaza aparițiile publice, ca e selectiv și cu rolurile pe care le accepta. Ia uite selecție. A, da, poate ați uitat. Pe langa prezentator de jocuri fara public, Andrei Duban mai este și actor.

Pentru cine nu-și mai aduce aminte (sau a avut fericirea sa nu prinda vremurile), era personajul principal în „Lumea copiilor” (o lume minunaaaata, în care veți gasiiiiiii, nuuuuuuumai copiiiiiiiiii/ o lume cu mult soaaaare și mii de jucariiiiiiiii……). Sau poate vi-l amintiți din „Declarație de dragoste”, în rolul frațiorului cel pisalog și nesuferit. Ei, vedeți? Cand copilul crește și problema crește.

Și daca vrea sa mai creasca, poate-ar fi bine sa acapareze tot ce-i sms. Ca doar toate emisiunile care se respecta au cate-un numar scurt la care sa-și trimiți gandurile agramate. Și știți ce-i suprinzator?

Ca prețul mesajului este invers proporțional cu ratingul emisiunii. Panseurile romanului ajung la Tuca pentru doar 10 cenți, în timp ce Bahmuțeanca a ales sa le taxeze cu 85. Recordul este însa al EtnoTV, unde dedicațiile prin satelit te ușureaza de 95 de cenți. Nu știm daca e cu tot cu TVA sau nu, ca nu scrie niciunde…

Aflați care au fost cele mai haioase momente în televiziune și consultați colecția de perle, numai din

Tags: