Ia-ti licenta de rally-uri

Apropo.ro / 08.03.2002, 12:04
Ia-ti licenta de rally-uri
Esti pasionat de automobilism si vrei sa fii chiar tu printre protagonisti. Dar nu stii cum sa ajungi acolo. Primul pas este obtinerea licentei de pilot. Iata cum. Pentru a o obtine, pentru inceput este obligatoriu sa ai cel putin doi ani de cand ai carnet de conducere. Daca


Esti pasionat de automobilism si vrei sa fii chiar tu printre protagonisti. Dar nu stii cum sa ajungi acolo. Primul pas este obtinerea licentei de pilot. Iata cum.

Pentru a o obtine, pentru inceput este obligatoriu sa ai cel putin doi ani de cand ai carnet de conducere. Daca indeplinesti aceasta conditie, urmatorul pas este inscrierea la o scoala de pilotaj. Sunt doar doua scoli in tara, una la Bucuresti si una la Brasov. La prima persoana de contact este Stefan Vasile, telefon 092.529.783, iar la cea de-a doua este Victor Pop, telefon 093.566.779.

Pentru a intra la aceasta scoala in afara de conditia enumerata mai sus, mai trebuie sa dispui de 150$ cat costa cursul, de o masina, nu conteaza de care, si sa aloci din timpul tau doua weekend-uri (5 zile).

La sfarsitul cursului trebuie sa dai un test, care va avea loc pe iarba, pe undeva pe langa Ploiesti. Daca l-ai luat instructorul iti va elibera o adeverinta cu care te vei prezenta la Federatia Romana de Automobilism.

Pe baza ei federatia iti va elibera licenta de debutant. Pe baza ei vei putea, in sfarsit, sa iei parte la rally-uri. Licenta trebuie reinoita in fiecare an. Dupa aceea nu iti mai ramane decat sa faci rost de echipamentul necesar.

Mirel Mircea

Tags: