Iahtul de lux al lui Steve Jobs, CONFISCAT de un designer francez

De: Gabriela Voicu / 22.12.2012, 15:00
Iahtul de lux al lui Steve Jobs, CONFISCAT de un designer francez
Designerul francez Philippe Starck a emis două facturi pentru munca depusă la iahtul lui Steve Jobs - decedat anul trecut, însă urmașii cofondatorului Apple refuză să îl platească pe Starck.

După mai bine de un an de la moartea lui Steve Jobs, moștenitorii lui nu au căzut de acord în privința plății unor datorii, iar iahtul acestuia a fost confiscat de un designer francez.

După ce Philippe Starck a emis două facturi pentru munca depusă, rămase neachitate, avocatul acestuia a obținut un ordin de confiscare a iahtului.

Ambarcațiunea de 70 de metri lungime a fost construită de șantierul navalul olandez Royal de Vries, într-un mic port din sud-estul orașului Amsterdam.

Moștenitorii lui Steve Jobs afirmă că designerul francez ar trebui să fie plătit cu un procent din costul total de construcție, însă Philippe Starck consideră că i se cuvine o sumă fixă, stabilită la 9 milioane de dolari, pentru că a realizat designul interior al ambarcațiunii.

Cele două părți sunt încă în conflict și se dorește să se ajungă la o înțelegere în primul rând pentru ca iahtul să poată naviga până în Statele Unite.

Steve Jobs a murit pe 5 octombrie 2011, la vârsta de 56 de ani. Cofondatorul Apple și fostul director general al companiei era bolnav de cancer pancreatic.