Ialomițianu: „Fără majorări de prețuri anul acesta la electricitate și gaze”

Apropo.ro / 06.02.2012, 09:30
Ialomițianu:
Ministrul Finanțelor, Gheorghe Ialomițianu, a declarat astăzi, la finalul misiunii Delegației FMI în România, că prin scrisoarea de intenție încheiată cu Fondul „s-a amânat" liberalizarea prețului la gaze și curent electric.

„Așa că scumpirea aceea de 15% nu se va face. Nu avem în actuala scrisoare de intenție majorarea, există doar o mențiune că se va discuta în aprilie în ce moment și în ce cuantum, dar în nici un caz în 2012″, a spus ministrul de Finanțe. El a adăugat că autoritățile de la București nu vor fi de acord cu liberalizarea atâta vreme cât nu se pot modifica redevențele.

De asemenea, Ialomițianu a precizat că s-a convenit doar vânzarea pachetelor minoritare de acțiuni deținute de stat la companii.

Reprezentanții Fondului au insistat pentru pachetele majoritare și la companiile din electricitate, dar noi n-am fost de acord. Se vor vinde doar pachete minoritare de până la 10%, în cursul acestui an și numai pe bursă. Se va ocupa de asta Ministerul Economiei”, a precizat ministrul Finanțelor.

Citeste mai multe detalii despre majorările prețului la electricitate și gaze naturale, pe Gândul.info