… iar înăuntru e leopardul! Alături de Putin!

De: Marian Andrei / 05.02.2014, 13:00
... iar înăuntru e leopardul! Alături de Putin!
Președintele rus, Vladimir Putin, a intrat în cușca unui leopard. Chiar dacă a fost prietenos cu Putin, leopardul i-a "antipatizat" pe reporteri, pe unul zgâriindu-l la mână iar pe altul mușcându-l de genunchi.

Leopardul persan, specie care a fost exterminată în Rusia încă din anii ’70, a fost ales mascota Jocurilor Olimpice de la Soci. Înainte de deschiderea oficială a Olimpiadei, Vladimir Putin a vizitat Centrul de Reproducere și Reabilitare a leoparzilor de la Soci, care își propune să refacă populația de leoparzi persani din nordul Rusiei.

Horoscop 2014 – Vezi ce prevăd astrele pentru zodia ta în 2014!

Imaginile prezentate de reporteri au arătat un Putin zâmbitor jucându-se și mângâind un leopard de șase luni, în cușca acestuia.

„Ne-am împrietenit!”, a declarat Putin la ieșirea din cușcă. „Am decis să restabilim populația de leoparzi persani, din cauza Jocurilor Olimpice. Sau, la fel de bine, se poate spune că datorită Jocurilor Olimpice am hotărât să restaurăm părți ale naturii distruse de om”, a adăugat liderul rus.

Chiar dacă leopardul a fost prietenos cu Putin, reporterii nu au avut parte de aceeași primire. Doi reporteri care s-au apropiat de leopard au văzut adevăratul caracter al prădătorului: unul a fost zgâriat la mână iar altul a fost mușcat de genunchi.

Primii pui născuți în Centrul de la Soci vor fi eleberați în natură în 2015.