Iarna a transformat Slovenia într-un palat de gheață

Apropo.ro / 06.02.2014, 17:00
Slovenia a înghețat cu totul - blocuri, copaci, păduri. Imaginile sunt incredibile! Vezi și imagini video.

Aproximativ 120.000 de locuințe au rămas fără curent electric, în urma căderilor de zăpadă care au pus stăpânire pe Slovenia.

Horoscop 2014 – Vezi ce prevăd astrele pentru zodia ta în 2014!

Aceasta este considerată cea mai mare catastrofă naturală de mare amploare, date fiind pagubele înregistrate, declară primul ministru Alenka Bratusek.

Plgheata

O ploaie neașteptată din vestul țării s-a transformat rapid în gheață, acoperind absolut totul în cale de la blocuri, până la păduri și drumuri.

Meteorologii au anunțat la început că totul va dura trei zile, însă se pare că va dura mai mult decât atât. Au fost puse în funcțiune 26 de generatoare care să ajute la desfășurarea activităților. În locuințe, temperaturile ajung și sub minus 3 grade Celsius.

gheata

Circa 1.2 milioane de acri de pădure au înghețat efectiv, iar copacii au fost puși la pământ. Unii au căzut și pe mașinile parcate în fața reședințelor provocând pagube însemnate. Șoferii încearcă să îndepărteze gheața depusă pe mașini cu ciocanul. Blocurile au pereții și geamurile acoperite cu un strat de gheață. Liniile de electricitate au fost și ele doborâte de fenomenul meteo.

„În cei 35 de ani pe care îi am de când lucrez pe tren, nu am văzut așa ceva. Va fi nevoie de două luni ca trenurile să poată fi puse din nou în circulație”, spune un angajat al căilor ferate din Slovenia.

gheata

Acest fenomen îngrijorează populația, căci vor urma inindații masive când gheața se va topi.