Iată ce recomandă designerul Dorin Negrău doamnelor şi domnişoarelor!

Apropo.ro / 01.10.2012, 13:36
Iată ce recomandă designerul Dorin Negrău doamnelor şi domnişoarelor!
Căciulile de astrahan, tricotajele şi bluzele dantelate sunt “vedetele” toamnei 2012!

Colectia Visions - Dorin NegrauDorin Negrău, singurul designer român prezent anul acesta la Săptămâna Modei de la New York, recomandă pentru sezonul de toamnă-iarnă 2012 câteva elemente de bază care nu ar trebui să lipsească din garderoba doamnelor şi domnişoarelor.

Colectia Visions - Dorin Negrau„In acest sezon de toamnă-iarnă se poartă căciulile de astrahan şi le recomand doamnelor să poarte suprapuneri de bluze dantelate cu tricotaje, fuste cu lungimi până deasupra gleznei, să sublinieze talia la ţinutele XXL, să poarte ii tradiţionale româneşti şi vestele de blana viu colorate şi neuniforme. La ţinute se pot asorta lejer botinele cu şiret!”, spune creatorul de moda Dorin Negrău. Intrebat, de altfel, care este must-have-ul sezonului de toamnă-iarnă, designerul a precizat: „Revenirea stilului baroc şi a materialelor din brocard alături de ţesături mai tradiţionale în ţinutele casual!”.

Colecţia de primăvară-vară 2013, o poveste cu îngeri şi zâne!

După prezentarea inedită a colecţiei Visions, pe care a avut-o la începutul lunii august pe un şantier în construcţie de pe Lipscani, Centrul Vechi, a cărui vedetă a fost mireasa-bărbat, Dorin Negrău se pregăteşte de lansarea colecţiei de primavară-vară 2013. Aceasta va alea loc în ultima săptămână a lunii octombrie şi va fi mai spectaculoasă decât evenimentul de pe 1 august.

„Sursa de inspiraţie a colecţiei de primăvară-vară 2013 a fost, în sfâşt, costumul popular realizat acum 50 de ani de căre bunica mea pentru una dintre fetele ei şi care pentru mine a fost întotdeauna etalonul feminităţii din zona Crişului Negru, judeţul Bihor. Am folosit multe materiale naturale în culori de poveste cu îngeri şi zâne! Este o colecţie fluidă ca şi picătura de apă, dar feminină şi arhitecturală precum costumul popular bihorean realizat de către bunica mea”, spune Dorin Negrău.

După show-ul de modă de la Bucureşti, de la sfârşitul lunii octombrie, Negrău urmează să-şi ducă colecţiile în prezentări la Paris, Arabia Saudită, Roma, New York, toate până în martie 2013.