Iată ce trebuie să știți dacă vă doriți un șemineu electric

Apropo.ro / 20.01.2022, 15:56
Iată ce trebuie să știți dacă vă doriți un șemineu electric

Relaxarea în fața unui șemineu electric este extrem de plăcută. Poate că acest lucru se întoarce la zilele oamenilor cavernelor, când oamenii și focul s-au întâlnit pentru prima dată.  Pentru căldură, atmosferă sau pentru singurul scop de a se holba la flăcări, proprietarii de locuințe moderne includ un șemineu ca element de bază în casele lor din întreaga țară.

Există multe motive pentru a investi într-un șemineu electric versus un calorifer de aluminiu.

Unele locuințe nu dispun de un șemineu cu lemne, ceea ce este un motiv suficient pentru a instala unul electric cu costuri reduse și cu o instalare minimă.  Alții ar putea dori să evite mirosul unui șemineu cu lemne și să opteze în schimb pentru unul electric.

Indiferent de motive, există câteva lucruri pe care trebuie să le știți despre șemineele electrice, înainte de a face o achiziție.

Fără fum, dar cu foc din belșug

Când există fum, există și foc – dar nu este cazul șemineelor electrice.  Aceste invenții moderne nu produc fum, nu au miros și produc mai puține gaze decât un șemineu tradițional cu lemne.

O parte din pericolul unui șemineu tradițional constă în fumul pe care îl produce.  Fără o ventilație adecvată, fumul ar putea să se canalizeze înapoi în interiorul locuinței dumneavoastră. Aceste gaze sunt compuse din poluanți mortali și dăunători, cum ar fi monoxidul de carbon, benzenul, formaldehida și numeroase alte toxine.

Acest lucru este dăunător pentru oricine din gospodărie, de la animale de companie la copii; toți ocupanții sunt expuși riscului de inhalare a fumului de lemn.

Un șemineu electric nu produce fum, iar acest factor face ca acest șemineu să fie cel mai sigur de pe piață.  Fără fum, nu există nicio șansă de otrăvire cu monoxid de carbon sau de inhalare a diferitelor alte toxine pe care le produce fumul de lemn. Cea mai bună parte, însă, este că toată lumea încă se poate bucura de foc.

Șemineele electrice mențin costurile și instalarea la un nivel minim

Problema pentru majoritatea proprietarilor de case este că, în casele care nu au un șemineu tradițional, ar putea dori să instaleze unul, dar să nu fie nevoiți să cheltuiască mii de lei pe instalare și produse. Un șemineu tradițional solicită necesitatea unui coș de fum pentru a ventila fumul în mod eficient și, ca și în cazul oricărei alte construcții, acesta nu este un proiect ieftin de realizat.

Instalarea unui șemineu tradițional într-o casă care nu are deja unul necesită lucrări de zidărie care este mai bine să fie lăsate pe seama experților, nu a unui novice care face singur acest lucru. Bineînțeles, acest lucru va costa bani pentru a angaja o echipă pentru munca de proiectare, configurare și instalare, ca să nu mai vorbim de materialele folosite.

Întreținerea este redusă

Unii oameni se bucură de corvoada de a curăța un șemineu după o noapte petrecută în fața lui, dar pentru majoritatea dintre noi, nu este o bucurie. Funinginea se împrăștie peste tot, iar șemineele tradiționale pe lemne nu arată niciodată curate, chiar și după ce ați chemat un profesionist.  Șemineele electrice sunt concepute pentru a nu avea parte de această funingine, cenușă sau resturi, ci doar o flacără curată.

Șemineele pe lemne necesită ca proprietarii de locuințe să angajeze coșari profesioniști pentru a le curăța și a mătura bine coșurile de câteva ori pe an, o altă cheltuială care însoțește un șemineu tradițional. Există, de asemenea, costul lemnelor și al lemnelor de foc, al buștenilor ocazionali de aprindere a focului, toate acestea însumând câteva mii de lei pe an.

Șemineele electrice oferă o soluție la mizeria și resturile unui șemineu tradițional. În timp ce vă oferă în continuare o flacără consistentă care încălzește rapid o încăpere, un șemineu electric este, de asemenea, ecologic, nu produce fum și nu creează deșeuri în timp ce arde.

Longevitate

Datorită designului lor, șemineele electrice pot supraviețui mult mai mulți ani decât șemineele pe lemne și cele pe gaz. Șemineele electrice nu folosesc o sursă de energie combustibilă, ceea ce îi permite să nu fie supuse ruginei, coroziunii și uzurii generale și resturilor.

Proiectate pentru a funcționa eficient, șemineele electrice au fost pe piață suficient de mult timp pentru a rezolva orice probleme de fabricație care ar împiedica integritatea sa de lungă durată. Datorită conservării energiei și longevității lor, șemineele electrice își merită investiția inițială.