Iata cum arata celula in care a stat inchis Al Capone (Video)

Apropo.ro / 28.04.2009, 10:28
Al Capone a avut parte de un tratament bun in perioada retinerii sale la Penitenciarul Eastern State din Philadelphia, SUA.

Celula lui Al Capone "Scarface" de la Penitenciarul Eastern State din Philadelphia, SUA, unde a stat inchis, arata precum o camera dintr-o casa interbelica.

Gangsterul Alphonse Gabriel, pe numele sau real, a ajuns in aceasta inchisoare federala in luna mai a anului 1932. Cat a stat inchis acolo, Capone a avut parte de un tratament aproape "de lux", nelipsindu-i prea multe facilitati din ce ar fi putut avea si afara. In una din cele mai rele inchisori, Al Capone a fost un "rege" in interior.

Desi inchis, el tinea permanent legatura cu oamenii lui de baza care ii rezolvau "afacerile". El si-a petrecut opt luni de zile in aceasta inchisoare.

Scarface avea in celula sa un loc de "meditatie": un birou si o lampa, la adapostul carora isi putea rezolva problemele. Chiar daca peretii celulei erau decojiti si neingrijiti, camera avea un aer boem.

Celula lui Al Capone de la Eastern State a devenit muzeu, un loc care este vizitat de foarte multi curiosi, in fiecare an.

 

celula lui al capone

celula lui al capone

Â