Iata cum vor arata taxiurile in viitor (Poze)

Apropo.ro / 13.08.2009, 14:00
Masina viitorului, taxiul fara sofer, nu va crea blocaje in trafic, nu va polua, iar traseul va deveni unul placut.

Masina viitorului, taxiul fara sofer, nu va crea blocaje in trafic, nu va polua, iar traseul va deveni unul placut.

Taxiul viitorului se pune in miscare dor prin apasarea unui buton. Cabina prezentata publicului la Muzeul de Stiinta din Londra, ce dispune de patru locuri pentru pasageri, va fi pusa in circulatie incepand cu anul viitor la Heathrow Terminal 5.

Omul din spatele proiectului, profesorul Martin Lowson, are un background bogat in calatoriile spatiale, el lucrand si la Saturn V Rocket, declara: "Acest tip de mijloc de transport ar putea avea acelasi efect pe care racheta l-a avut in secolul 19". "Credem ca acest mijloc de transport rapid de persoane poate transforma orasele secolului 21 oferindu-le un transport urban prietenos si reducand emisiile poluante", adauga acesta.

taxi

Vizitatorii au putut incerca noua cabina futurista

Calatorii isi pot seta destinatia prin sistem touch screen din cabina futurista. Cabina fara sofer poate calatori cu o viteza de 25 km/ora. Odata aleasa destinatia, sistemul de control trimite informatia catre vehicul, dupa care urmeaza indicatiile sistemului electronic. In timpul calatoriei, pasagerul poate apasa butonul ce face lagatura cu un controlor, ori de cate ori este necesar.

La Heathrow, 18 vehicule asteapta sa fie puse la dispozitia pasagerilor si a bagajelor acestora din parcare pana la Terminalul 5, traseu care se face intre 3-4 minute. Se asteapta ca in anul urmator peste 500.000 de pasageri sa foloseasca acest mijloc de transport rapid.

Compania are deja cereri pentru astfel de vehicule din partea unor tari precum America, Estul Mijlociu si India.

GALERIE FOTO

taxi

Imagine din interiorul cabinei (1)

taxi

Imagine din interiorul cabinei (2)