IBM lanseaza Lotus Notes si Domino 7

Apropo.ro / 12.09.2005, 11:27
IBM lanseaza Lotus Notes si Domino 7
Compania IBM a anuntat o actualizare majora a platformei sale o data cu lansarea Lotus Notes si Domino 7. Lotus Domino 7 include noi functii de colaborare si utilitare care pot ajuta la imbunatatirea productivitatii administratorilor IT si a dezvoltatorilor de aplicatii din cadrul


Compania IBM a anuntat o actualizare majora a platformei sale o data cu lansarea Lotus Notes si Domino 7.

Lotus Domino 7 include noi functii de colaborare si utilitare care pot ajuta la imbunatatirea productivitatii administratorilor IT si a dezvoltatorilor de aplicatii din cadrul corporatiilor, dar si imbunatatiri semnificative ale productivitatii pentru a-i ajuta pe utilizatorii Lotus Notes sa lucreze mai eficient. Cu Lotus Notes si Domino 7, IBM a creat o platforma de colaborare mult imbunatatita proiectata sa raspunda cerintelor, in permanenta evolutie si extindere, a celor ce lucreaza cu informatiile.

Productivitatea utilizatorului final este factor motivant in utilizarea de catre companii a software-ului de colaborare, iar cu Lotus Notes 7 utilizatorii vor beneficia de peste 120 de noi functii care le vor permite sa administreze un volum superior de informatii si sa lucreze mai eficient.

Noi indicatori vizuali pot ajuta utilizatorii sa-si organizeze si sa-si administreze casuta postala prin evidentierea mesajelor cu o inalta prioritate, cat sa diferentieze mesajele destinate unor grupuri de cele directionate catre utilizatori specifici.

Daca PC-ul este inchis, noile functii de memorie permit salvarea si revenirea automata la documentele si aplicatiile deschise, in momentul in care calculatorul este repornit, ceea ce le va furniza utilizatorilor o mobilitate suplimentara, intrucat acestia nu vor mai trebui sa fie ingrijorati de pierderea datelor sau scaderea productivitatii. Iar tehnologiile de mesagerie instantanee si semnalare a prezentei, deja integrate in clientul Lotus Notes, au fost extinse pentru intreaga platforma, cuprinzand acum si elemente e-mail si de calendar, facilitand astfel productivitatea si timpii de raspuns prin conectarea instantanee a utilizatorilor cu experti si contacte cheie.

„IBM recunoaste faptul ca utilizatorii au nevoie de mai mult decat un simplu email pentru cerintele lor de colaborare, drept rezultat, IBM a continuat dezvoltarea Lotus Notes si Domino ca o platforma extinsa, construita sa raspunda obiectivelor de afaceri ale unei varietati largi de comunitati corporatiste, incluzand utilizatorii finali, administratorii IT, dezvoltatorii de aplicatii si directorii financiari,” a declarat Ken Bisconti, vicepresedinte pentru linia de afaceri IBM Workplace, Portal si Colaborare. „Astazi, zeci de mii de clienti se bazeaza pe Lotus Notes si Domino pentru a-i ajuta sa-si dezvolte afacerile, astfel ca am construit Lotus Notes si Domino 7 cu capabilitati care pot creste productivitatea de la nivelul organizational catre cel al lucratorilor individuali cu informatii.”

Mediafax Business/ IT