IBM lanseaza noi harddisk-uri

Apropo.ro / 15.11.2001, 00:07
IBM lanseaza noi harddisk-uri
IBM a prezentat recent trei produse de unitați hard disk puternice, cu performanțe îmbunatațite, din familiile Deskstar și Travelstar. Astfel, Deskstar 120 GXP, cu cel mai mic consum, cu o suprafața de lucru de 3,5 țoli și un hard drive de 120


IBM a prezentat recent trei produse de unitați hard disk puternice, cu performanțe îmbunatațite, din familiile Deskstar și Travelstar.

Astfel, Deskstar 120 GXP, cu cel mai mic consum, cu o suprafața de lucru de 3,5 țoli și un hard drive de 120 GB, cu o viteza de 7200 rpm.

Sistemul poate suporta aplicații multimedia performante, cu mare fluența de date, bazate pe viteza și putere. Toate cele trei modele ale familiei Deskstar – cu capacitați de 120, 80 și 40 GB – prezinta un nivel redus de zgomot, consum redus de energie și protecție împotriva șocului.

Deskstar 120GXP este desemnat sa sprijine o suprafața de lucru îmbunatațita și aplicații multimedia precum cele de editare, grafica, proiectare, și alte aplicații cu consum mare de memorie.

Cu o capacitate de stocare de 120 GB și cu o viteza de rotație de 7200 RPM, 120GXP dubleaza capacitatea și densitatea de suprafața a predecesorului sau și continua concentrarea atenției asupra înaltei performanțe, permițând utilizatorului sa obțina mai multe date într-o perioada de timp mai redusa.

Accesul rapid la date oferit de Deskstar este o caracteristica a vitezei de rotație a unitații de 7200 RPM – un produs care cîștiga cu repeziciune popularitate printre unitațile de suprafața de lucru, cu o viteza de rotație de 7200 RPM deja segmentul cu creșterea cea mai rapida pe piața suprafețelor de lucru.

Deskstar 120GXP, care însumeaza pâna acum pâna la 120,000 de romane, 184 de CD – uri muzicale sau 30 de filme DVD 3, va începe sa fie furnizat clienților în luna acesta. IBM NetVista va începe sa analizeze produsul 120GXP în anul 2002.

Familia de produse Travelstar include modelele 60 GH și 40 GN. Travelstar 60 GH, de 60 GB și 5400 rpm, este unitatea notebook de 2,5 țoli de cea mai mare capacitate, în timp ce 40 GN ofera capacitați de 40, 30, 20 și 10 GB per disk și o viteza de rotație de 4200 rpm.

Travelstar asigura cea mai mare durata de viața dintre principalele unitați notebook. IBM a prezentat și noi modele Travelstar de 2,5 țoli, care ofera avantaje pentru aplicațiile netradiționale.

Aceste modele sporesc numarul de ore de funcționare ale unitaților hard disk disponibile și sînt realizate astfel încît sa respecte cerințele pentru aplicații precum cele din mediile 24×7 ale serverului blade.

Atît produsele Deskstar, cît și cele Travlestar au consum redus și au implementat suportul de cuplare antiferomagnetica al IBM (AFC).

Proprietațile magnetice ale suportului AFC permit o mai mare stabilitate a datelor și o mai mare densitate de suprafața, cu posibilitate de triplare a limitelor existente.

Sursa: Mediafax