ICCJ: Cadrul în care Basescu a lansat atacurile nu era potrivit

Apropo.ro / 09.07.2007, 14:30
ICCJ: Cadrul în care Basescu a lansat atacurile nu era potrivit
Vicepresedintele Înaltei Curti de Casatie si Justitie, Lidia Barbulescu, a afirmat, luni, ca momentul si cadrul în care presedintele Traian Basescu a lansat atacurile la adresa justitiei, la Alba Iulia, de Ziua Justitiei, nu erau potrivite. "Eventualele abuzuri administrative

Vicepresedintele Înaltei Curti de Casatie si Justitie, Lidia Barbulescu, a afirmat, luni, ca momentul si cadrul în care presedintele Traian Basescu a lansat atacurile la adresa justitiei, la Alba Iulia, de Ziua Justitiei, nu erau potrivite.

„Eventualele abuzuri administrative trebuie semnalate de oricine are cunostinta despre ele, inclusiv de presedintele României si numai organele abilitate sunt în masura sa le cerceteze”, a afirmat judecatoarea Lidia Barbulescu, membru ales în Consiliului Superior al Magistraturii (CSM).

„Nimeni, nici chiar presedintele României si nicio alta autoritate internationala, indiferent de rang, ca de exemplu Comisia Europeana, nu poate sugera ori comenta solutiile pronuntate de judecatori fara a fi pasibili de a li se reprosa încalcarea principiului independentei justitiei, principiu ce sta la temelia statului de drept”, a precizat Barbulescu.

Întrebata despre deciziile instantei supreme la care afacut referire Basescu, de Ziua Justitiei, Barbulescu a spus ca, din câte cunoaste, este vorba despre o hotarâre irevocabila „care nu poate fi reformata decât tot de instanta de judecata, iar pâna atunci ea trebuie pusa în executare”.

Mediafax