Idei creative pentru o petrecere ca în povești, cu buget redus

Apropo.ro / 02.12.2013, 20:59
Idei creative pentru o petrecere ca în povești, cu buget redus
Dacă nu ai foarte mulți bani, însă îți dorești să îi faci copilului tău o zi de naștere ca în povești, poți face asta cu puțină imaginație și cu o imprimantă.

Într-un bloc din București, doi băieței se împrieteniseră. Amândoi aveau 4 ani. Pe unul îl chema Rareș, pe celălalt Ionuț. Se jucau foarte des în parc, iar uneori, Ionuț mergea acasă la Rareș să se joace împreună cu jucăriile noi și scumpe ale acestuia, sau să se uite la DVD-urile cu desene animate care îi prisoseau. Rareș era mai norocos, avea părinți înstăriți, însă atât el, cât și Ionuț nu vedeau la acea vîrstă diferențe între ei. Copilăria lor era frumoasă, ca și prietenia dintre ei.

La un moment dat, apropiindu-se ziua de naștere a lui Ionuț, părinții acestuia l-au întrebat pe cine vrea să cheme la o mică petrecere. Primul pe lista lui Ionuț a fost Rareș. Apoi încă 6-7 colegi de la grădi.

La alte petreceri, părinții cu dare de mână chemau clouni, zâne și vrăjitoare, animatori costumați în eroi de desene animate, însă cum posibilitățile familiei lui Ionuț erau modeste, tatălui său i-a venit o idée genială. A scos la o imprimantă color zeci de personaje de desene animate, în miniatură, a imprimat pe câte o etichetă numele fiecărui copil invitat, și, cireașa de pe tort, găsind un site cu desene care puteau fi folosite drept măști, a imprimat, tot pe hârtie, măștile lui Batman, Spiderman, și a altor eroi pe care prichindeii îi adorau. Scoase la imprimantă, aceste măști au fost decupate, au primit câte un elastic atașat, pentru a putea fi purtate și… gataaaaa! Petrecerea putea începe!

Cu pereții decorați cu personajele din desenele animate și cu măștile preferate pe care fiecare copil a primit-o când a ajuns acasă la Ionuț, petrecerea a fost una reușită, nu doar copiii distrăndu-se, ci și părinții acestora, unii dintre ei plecând acasă, de dragul celor mici,și nu numai, purtând și ei pe față măștile imprimate cu eroii preferați ai celor mici.