“Ie, Românie”: Alina Puşcaş şi Cornel Păsat au căutat cele mai frumoase şi harnice fete din Transilvania

De: Cristiana Trifu / 13.02.2018, 12:03
 “Ie, Românie”: Alina Puşcaş şi Cornel Păsat au căutat cele mai frumoase şi harnice fete din Transilvania
Caravana emisiunii “Ie, Românie”, condusă de Mircea Radu, a poposit zilele trecute în centrul ţării, în frumoasa Transilvanie, în căutare de fete mândre şi harnice, dar şi de tradiţii şi talente autentice.

Ajutoare de nădejde în demersul său i-au fost, de această dată, Alina Puşcaş, prezentatoare a transforming-show-ului “Te cunosc de undeva!” şi actriţă în serialul “Fructul oprit”, şi cunoscutul coregraf Cornel Păsat. Cei doi au bătut la pas localităţi precum Săsciori, Sălişte, Căpâlna şi  Pianu, pe parcursul mai multor zile, pentru a găsi cele mai mândre şi vrednice fete din sat, dar şi pe cei mai înzestraţi localnici. Dacă Alina s-a arătat mirată de cât de multe fete cu ochi albaştri a întâlnit aici, Cornel a mărturisit că şi-a pus silueta în pericol, pe toată perioada şederii, din cauza delicioaselor preparate cu care l-au îmbiat oamenii locului.

Cine sunt frumoasele pe care ei le-au descoperit, dar şi care sunt cei mai talentaţi români din zonă, telespectatorii vor afla, în această primăvară, în show-ul “Ie, Românie”, prezentat de Mircea Radu, la Antena 1.

Ca peste tot în ţară, şi aici oamenii i-au primit pe oaspeţii de la Bucureşti cu o mulţime de bunătăţi: plăcinte cu ceapă abia scoase din cuptor, uscăţele crocante, clătite delicioase cu brânză şi ierburi, cornuleţe fragede cu dulceaţă, dar şi palincă, vişinată, rachiu şi coniac de casă.  “Am mâncat aici nişte virşli, o specialitate a zonei, extraordinar de buni! Palincă nu am putut să beau, pentru că nu sunt înnebunit după băuturile tari, însă mi-au spus colegii care au gustat-o că era de prune şi foarte, foarte bună”, spune Mircea Radu.

În Transilvania, prezentatorul show-ului a avut parte şi de o scenă amuzantă. După ce a lustruit caravana, pe un deal, cot la cot cu colegii săi, până a făcut-o să lucească, un vânt puternic şi o ploaie în rafale s-au stârnit brusc şi au stricat tot ce-au muncit ei pentru câteva zeci de minute bune.

Emisiunea ,,Ie, Românie”, care va începe, în curând, la Antena 1,  este un format care presupune explorarea celor mai frumoase zone şi regiuni istorice ale ţării, cu scopul de a descoperi fete frumoase şi harnice, dar şi tradiţiile şi  talentele oamenilor locului. Fiecare dintre ediţii, ce va fi prezentată în două episoade pe săptămână, va avea doi invitaţi speciali, două vedete ce vor bate colţurile României la pas, în căutare de fete mândre şi oameni talentaţi. După etapa de preselecţii şi cea a probelor practice, concurenţii aleşi vor fi nevoiţi să demonstreze că pot menţine tradiţia vie, indiferent de tipul talentului lor, într-o gală regională. Câştigătorii vor fi desemnaţi de juriul show-ului, format din Andreea Bălan, Nicolai Tand şi Cosmin Seleşi, care va decide care dintre prestaţiile concurenţilor merită să fie premiate. Ulterior, în ultima săptămână a reality show-ului, capitala va găzdui finala naţională, unde acelaşi juriu va alege cea mai mândră dintre cele nouă fete descoperite de vedetele participante, în regiunile istorice ale României. Show-ul ,,Ie, Românie” va fi difuzat, în această primăvară, la Antena 1.