Ieri, la posturile de radio din Atena s-a auzit… linistea

Apropo.ro / 29.11.2011, 11:39
Ieri, la posturile de radio din Atena s-a auzit... linistea
Toate posturile de radio, publice sau private, din Atena au incetat emisia ieri, organizand o greva de 24 de ore la care au participat jurnalistii, tehnicienii si personalul administrativ.

Potrivit comunicatului comun, sindicalistii au dorit, ca prin aceasta greva sa denunte „uraganul disponibilizarilor” si „incalcarea conventiilor colective” de lucru in posturile de radio din Grecia.

Criza datoriilor care afecteaza tara de doi ani, precum si restrictiile impuse de o serie de legi asupra flexibilitatii fortei de munca in schimbul imprumuturilor internationale au afectat puternic mass-media din Grecia.

Cel mai afectat sector este cel al audiovizualului, sindicalistii din acest segment participand, in ultimele luni, la mai multe greve, in semn de protest fata de neplata salariilor si reducerea personalului.

Sindicatele din mediul public si privat au facut apel la o greva generala joi impotriva masurilor luate de noul guvern de uniune nationala condus de Lucas Papadermos, ales in noiembrie, dupa demisia guvernului socialist condus de Georgios Papandreou.