”Iisus este un personaj fictiv, inventat de credincioșii creștini”

De: Carmen Ulian / 03.10.2014, 15:00
''Iisus este un personaj fictiv, inventat de credincioșii creștini''
Istoricul Michael Paulkovich a ajuns la concluzia că Iisus din Nazareth este un "personaj mitologic", care "nu a existat niciodată".

Cercetătorul Michael Paulkovich a analizat 126 de texte istorice ce provin de pe vremea lui Iisus, dar în niciuna dintre acestea nu a găsit menționat numele Hristos. Mai mult, el a remarcat lipsa dovezilor care să arate existența Mântuitorului.

Michael Paulkovich spune că Iisus este un personaj fictiv, inventat de credincioșii creștini pentru a crea un idol la care să se închine.

Teoria lui a fost publicată într-un articol apărut în Free Inquiry intitulat „The Fable of the Christ” („Fabula lui Hristos”), dar și într-o carte intitulată „No Meek Messiah”.

«Iisus din Nazareth» nu-i nimic mai mult decât o legendă urbană (sau deșertică), cel mai probabil rezultatul minților înfierbântate ale unor rabini evanghelici care, probabil, chiar au existat în realitate”, a mai spus acesta.

Dintre toate textele examinate, o singură carte conține numele lui Iisus – „Războaiele evreiești”, scrisă de istoricul roman Josephus Flavius în 95 e.n., însă el crede că acea poveste a fost inventată.

El afirmă că mențiunea care conține numele Iisus a fost adăugată ulterior de editori, nu de Josephus Flavius.

Milioane de oameni ar fi trebuit să audă despre «crucificarea» lui Iisus și de farmecul lui astral: armatele de morți reînviați și minunile meteorologice nu au fost descrise de niciun istoric, ci au apărut doar în scripturile îndoielnice mâzgălite la câteva decenii după aceea de către prostovani superstițioși„, a concluzionat istoricul.

Mai multe detalii pe Mediafax.ro