IKEA nu mai vinde celebrele chifteluțe

De: Marian Andrei / 26.02.2013, 09:22
IKEA nu mai vinde celebrele chifteluțe
IKEA a retras temporar de la vânzare chifteluțele din magazinul din București, pentru o verificare suplimentară, după ce în Cehia au fost depistate urme de carne de cal într-un lot de chifteluțe comercializate de producătorul de mobilă.

În urma acestei descoperiri, IKEA a oprit vânzarea chifteluțelor în Cehia, Slovacia, Ungaria, Franța, Suedia, Marea Britanie, Portugalia, Italia, Olanda, Belgia, Spania, Grecia, Cipru și Irlanda.

Meteo în București și în alte orașe pe vremea.apropo.ro

„Chifteluțele testate pozitiv cu urme de carne de cal din Republica Cehia nu au ajuns niciodată la vânzare în vreun restaurant IKEA (nici în România). Produsele au fost temeinic verificate de către colegii din Suedia responsabili pentru produsele din magazinele IKEA împreună cu furnizorul nostru global. Totuși, noi am decis scoaterea temporară a chifteluțelor de la vânzarea din magazinul din Băneasa pentru verificarea suplimentară„, a declarat Cornel Oprișan, retail manager IKEA România.

Potrivit datelor existente, IKEA a vândut 4,237 milioane de chifteluțe la restaurantul din București în perioada septembrie 2011 – august 2012.