Ilie Nastase ramane presedinte

Apropo.ro / 17.01.2002, 09:04
Ilie Nastase ramane presedinte
Ilie Nastase a declarat, miercuri, agentiei MEDIAFAX, imediat dupa intilnirea cu ministrul Tineretului si Sportului, Georgiu Gingaras, ca va ramane in functia de presedinte al Federatiei Romane de Tenis (FRT). "Sint multumit de discutia purtata cu ministrul Tineretului si Sportului, care

Ilie Nastase a declarat, miercuri, agentiei MEDIAFAX, imediat dupa intilnirea cu ministrul Tineretului si Sportului, Georgiu Gingaras, ca va ramane in functia de presedinte al Federatiei Romane de Tenis (FRT).

„Sint multumit de discutia purtata cu ministrul Tineretului si Sportului, care ma sprijina, dar in limitele legii. Am obtinut mai multa putere in ceea ce priveste latura administrativa si voi ramine la federatie. De altfel, o sa-l numesc pe Dumitru Haradau in functia de director administrativ. Mai ramine ca Ministerul Tineretului si Sportului sa avizeze noul statut al federatiei”, a spus Nastase.

Consiliul Director al FRT, format din 15 membri, s-a intrunit, miercuri, pentru a definitiva statutul federatiei si pentru a rezolva anumite probleme organizatorice, ce tineau de buna functionare a FRT. „Am luat citeva hotariri cu carecter organizatoric, care privesc printre altele si buna desfasurare a sistemului competitional intern. Am revizuit anumite capitole din statutul federatiei, astfel incit sa fie multumit si Ilie Nastase. De altfel, pentru simplificarea sistemului decizional, am cazut de acord ca hotaririle sa poata fi luate doar de presedinte si cei trei vicepresedinti, fara a mai convoca de fiecare data Consiliul Director”, a declarat vicepresedintele FRT Florin Segarceanu.

Conform proiectului de statut al FRT, ce urmeaza sa fie avizat de MTS, presedintele face propuneri pentru toate functiile din cadrul federatiei.

Ilie Nastase a anuntat, in luna decembrie, imediat dupa Adunarea Generala de reorganizare a FRT, ca intentioneaza sa demisioneze din functia de presedinte al acestui for, daca persoanele care fac parte din echipa sa nu vor fi acceptate in conducerea federatiei. „Daca echipa pe care am propus-o nu va fi acceptata la conducerea federatiei, eu ma retrag din aceasta functie, deoarece in situatia actuala nu am putere de decizie”, a spus atunci Ilie Nastase.

Nastase a propus cinci persoane care sa fie alese in conducerea federatiei: Ruxandra Dragomir, Dumitru Haradau, Gheorghe Vaideanu, Dinu Pescariu si Florin Segarceanu. Doar ultimii doi nominalizati, Pescariu si Segarceanu, au fost alesi in noua conducere a FRT, in functiile de vicepresedinti.
Sursa:www.mediafax.ro