Iliescu: Decizia lui Basescu e nefireasca

Apropo.ro / 10.01.2008, 09:45
Iliescu: Decizia lui Basescu e nefireasca
Ion Iliescu apreciaza ca decizia presedintelui Basescu de a respinge nominalizarea Noricai Nicolai pentru functia de ministru al Justitiei este "nefireasca".

Fostul sef al statului Ion Iliescu apreciaza, intr-un interviu publicat pe blogul sau, ca decizia presedintelui Basescu de a respinge nominalizarea Noricai Nicolai pentru functia de ministru al Justitiei este "nefireasca" si critica atmosfera de neincredere dintre seful statului si premier.

"Hotararea presedintelui Basescu privind respingerea candidaturii doamnei Norica Nicolai pentru functia de ministru al Justitiei, facuta de premier, pe baza deciziei luate de partidul de guvernamant, este nefireasca", afirma Iliescu.

El mentioneaza ca, in conditii normale, in situatii de remaniere exista consultari intre presedinte, care trebuie sa aprobe acest act si cel care poarta raspunderea Guvernului, respectiv partidul aflat la guvernare.

"Dar asa ceva se face pe baza unor consultari normale, cu preocupari dintr-o parte sau alta despre cum anume sa se gaseasca o solutie. Acest schimb de scrisori, aceasta atmosfera de neincredere, de suspiciune, alimentate prin sagetile transmise reciproc nu sunt benefice nici pentru unii, nici pentru altii si in orice caz sunt expresia unor raporturi incordate intre cele doua institutii de baza, presedintele, care este seful statului si Guvern, respectiv primul-ministru", adauga fostul sef al statului.

El arata ca, la inceput de an, se vorbeste despre perpetuarea unor raporturi incordate care au caracterizat acesti trei ani de cand se afla la guvernare coalitia care s-a spart acum trei luni.

"Inceput de prost augur al acestui an care si asa va fi marcat de predominanta confruntarilor electorale care domina 2008, alegerile locale si parlamentare. Dintr-o asemenea stare de spirit nu are de pierdut decat imaginea tarii si credibilitatea ei in fata partenerilor externi", mai afirma presedintele de onoare al PSD.

Â