Iliescu vrea izolarea lui Basescu

Apropo.ro / 07.12.2007, 13:28
Iliescu vrea izolarea lui Basescu
Presedintele de onoare al PSD Ion Iliescu vrea sa-l izoleze pe Traian Basescu aducand la aceeasi masa PSD si PNL, intr-o „intelegere minimala"

Presedintele de onoare al PSD Ion Iliescu vrea sa-l izoleze pe Traian Basescu aducand la aceeasi masa PSD si PNL, intr-o „intelegere minimala", constand in identificarea unui „cadru de conlucrare Parlament – Guvern, care sa asigure izolarea" sefului statului, relateaza cotidianul "Adevarul".

„Suntem pe locul doi. Am ajuns la o situatie care arata ca partidul nostru a trecut in toata aceasta perioada printr-o criza interna. Oamenii si-au cam plecat grumazul in fata dreptei si au inceput sa cocheteze cu dreapta in politica romaneasca", declara Ion Iliescu intr-un interviu care, potrivit cotidianului citat, va fi difuzat luni.

El apreciaza aceasta situatie drept "o mare greseala", pe care si-o explica prin faptul ca PSD se gaseste intre doi adversari politici.

„Pe de o parte sunt liberalii, care, din punct de vedere ideologic, sunt adversarii nostri. Dar au conturul lor bine definit, care poate sa ne permita conlucrarea in interesul rezolvarii problemelor in interesul national", spune fostul sef al statului.

„Dincolo avem de-a face cu Basescu si cei care-l sustin pe el", explica Ion Iliescu a doua optiune.

„PSD are de-a face cu doi adversari, dar trebuie sa discearna care este pericolul real pentru tara. Eu cred ca este Basescu, prin trasaturile de caracter si prin politica pe care o face, prin actiuni care duc la instabilitate interna si la bulibaseala generala", declara fostul sef al statului.

Â