Imaginea unui bolid la 743 km/h este infioratoare (Video)

Apropo.ro / 14.11.2011, 11:23
Numai o mana de oameni de pe glob au ocazia sa experimenteze viteze uluitoare, la sol, asa ca echipa celor de la Speed Demon s-a gandit sa monteze mai multe camere de luat vederi pentru a captura infioratoarea viteza de 743 hm/h.

Omul a incercat intotdeauna sa depaseasca barierele fizice care il definesc si, chiar daca uneori s-a terminat cu accidente tragice, unele limite au fost depasite iar rezultatele au fost uluitoare.

Actualul record de viteza, la sol, a fost inregistrat pe 15 octombrie 1997 de catre pilotul de vanatoare al Royal Air Force, Andy Green, in desertul Black Rock, Nevada, cand automobilul ThrustSSC a reusit sa depaseasca viteza sunetului la 1.228 km/h, devenind primul vehicul supersonic.

Dorind sa ofere o mica parte din ceea ce inseamna o astfel de cursa, tehnicienii de la Speed Demon au instalat mai multe camere de filmat si au facut o cursa de test care a atins viteza maxima de 743 km/h.

Clipul rezultat, pe care il puteti vedea mai sus, este un gen de clip la care simti nevoia sa schimbi pe 1080p, fullscreen, cu sunetul la maxim si sa te bucuri de urletele motorului in timp ce pilotul accelereaza.