Imagini cu executia dictatorului Benito Mussolini (Video)

Apropo.ro / 06.12.2011, 17:00
Imagini cu executia dictatorului Benito Mussolini (Video)
Executia dictatorului Benito Mussolini a devenit publica! Site-ul Live Leak a publicat imagini cu ultimele clipe de viata ale dictatorului.

Cei de la Live Leak au publicat recent imagini incredibile din momentul executiei dictatorului italian Benito Mussolini, care surprind atat momentul executiei, cat si felul in care arata dictatorul pe masa de autopsie, plin de sange si tumefiat in urma batailor primite inainte de a fi ucis.

Supranumit „Il Duce”, Mussolini a murit in primavara anului 1945 dupa ce a fost executat de comunistii italieni.

Dupa infrangerea aliatilor germani in nordul Italiei, in primavara anului 1945, Benito Mussolini si armata sa s-a refugiat la o vila, pe malul lacului Como, in Elvetia.

Au fost gasiti, insa, de partizanii comunisti care i-au executat prin impuscare, „pentru crime impotriva poporului italian”, apoi cadavrele lor au fost aduse la Milano si atarnate cu capul in jos.

Ramasitele lui „Il Duce” au fost inmormantate in secret, de teama unor demostratii ale sustinatorilor sai, iar In 1957-1958, la cererea vaduvei sale, Benito Mussolini a fost deshumat si inmormantat langa Predappio.

Benito Amilcare Andrea Mussolini a fost conducatorul fascist al Italiei intre anii 1922 si 1943, timp in care a utilizat propaganda si teroarea de stat.