Imagini digitale HD pe carduri de memorie SD

Apropo.ro / 26.05.2006, 16:32
Imagini digitale HD pe carduri de memorie SD
Panasonic a anuntat faptul ca a inceput dezvoltarea tehnologiei pentru inregistrarea de imagini digitale, de inalta definitie (HD) pe cardurile de memorie SD, bazandu-se pe noul standard AVCHD pentru camere video. Compania dezvolta de asemenea noi medii pentru editarea si rularea imaginilor

Panasonic a anuntat faptul ca a inceput dezvoltarea tehnologiei pentru inregistrarea de imagini digitale, de inalta definitie (HD) pe cardurile de memorie SD, bazandu-se pe noul standard AVCHD pentru camere video. Compania dezvolta de asemenea noi medii pentru editarea si rularea imaginilor filmate.

Odata cu adoptarea tot mai larga a transmisiunilor TV de inalta definitie in intreaga lume, precum si cu vanzarea a tot mai multe televizoare HD, consumatorii se pot bucura de calitatea exceptionala a acestui semnal, in confortul propriei case. Dezvoltarea de noi dispozitive multimedia va conduce si la inlocuirea clasicelor casete cu discuri sau carduri de memorie SD (fara componente in miscare), acestea fiind mai usor de folosit.

Noua tehnologie de inregistrare video HD pe cardurile de memorie SD va fi conforma cu standardul AVCHD care utilizeaza o tehnologie extrem de eficienta de codare, permitand inregistrarea de imagini 1080i* sau 720p** pe discuri DVD de 8 cm. Aceasta tehnologie va utiliza standardul MPEG-4 AVC/H.264 pentru a comprima fisierele video si Dolby Digital (AC-3) sau Linear PCM pentru fisierele audio. Aceasta combinatie permite dezvoltarea de camere video HD cu dimensiuni compacte si care permit in acelasi timp inregistrarea la rezolutie de inalta definitie.

„Panasonic considera cardurile de memorie SD ca fiind cele mai bune medii pentru inregistrarea semnalului video. Acestea sunt deja folosite in cadrul camerelor video profesionale”, apreciaza Akihiro Nakatani, director al diviziei de camere video din cadrul Panasonic. „Eforturile Panasonic pentru a dezvolta tehnologia de inregistrare a imaginilor de inalta definitie pe cardurile de memorie SD, precum si de a crea medii de editare si rulare a acestor imagini, aditional cu dezvoltarea standarului AVCHD pentru inregistarea pe discurile DVD de 8 cm, va facilita dezvoltarea de produse care preiau avantajele si caracteristicile ambelor medii.”