Imagini șocante cu fetița fără chip! (Video)

Apropo.ro / 02.07.2012, 14:00
Juliana Wetmore este o fetiță de 9 ani care s-a născut fără chip. De vină este boala gravă craniofacială de care suferă.

Juliana Wetmore din Jacksonville, Florida, este cunoscută lumii întregi drept „fetița fără chip”, iar cazul ei i-a sensibilizat pe toți. Juliana, în vârstă de 9 ani, suferă de o boală rară: sindromul Treacher Collins.

Juliana si Danica

Juliana, alături de Danica, sora sa vitregă

Când s-a născut, Juliana a pierdut 30 – 40% din oasele de la nivelul feței. Micuța a suferit, până în prezent, numeroase operații chirurgicale de reconstrucție a feței. Această boală afectează 1 din 10.000 de persoane.

Calvarul a început după naștere, când medicii s-au văzut nevoiți să intervină prin operații estetice, pentru ca ea să vadă și să respire. Juliana nu a avut la naștere nici urechi, astfel că părinții folosesc limbajul semnelor pentru a comunica cu ea, în prezent.

Malformația o împiedică să mănânce ca un copil normal, ea fiind nevoită să se hrănească printr-un tub, ce ajunge în stomac.

Juliana mai are o soră, Danica, care a fost adoptată, ce suferă de același sindrom.

Părinții micuței nu se opersc aici, încă mai au resurse să lupte. Sunt deciși să îi redea o viață normală copiilor lor, pentru a nu deveni marginalizați de societate.