Imagini șocante din Rusia: O scară de bloc s-a prăbușit, în urma unei explozii (Video)

De: Tanase Dragos - Marian / 28.02.2012, 13:00
O explozie a avut loc, în urma unei acumulări de gaze, ieri, într-un bloc cu nouă etaje din regiunea Astrahan, în sudul Rusiei, în jurul orei 09:00 GMT (11:00, ora României). Apoi, a urmat prăbușirea unei scări întregi de bloc, care a provocat moartea a 5 persoane, rănirea altor 15 și dispariția a 5 locatari.

Printre răniți se află și doi copii a căror viață nu se află în pericol, dar sunt și mulți în stare gravă. În total, 20 de apartamente au fost distruse, iar momentul prăbușirii a fost surprins de martori, din ambele părți ale blocului.

„Martorii au povestit că la început primele trei etaje ale imobilului s-au prăbușit după care mai mulți oameni au început să îi ajute pe răniți. Însă, în acel moment, partea superioară a imobilului de la etajul patru la etajul nouă s-a prăbușit”, a declarat un reprezentant al comitetului de anchetă local, Anna Koniaeva, pentru postul de televiziune NTV.

Scara unui bloc din Rusia s-a prabusit in urma unei explozii de gaze 1/2 de pe tare.ro

O anchetă a fost deschisă, la solicitarea premierului Vladimir Putin, pentru a elucida circumstanțele producerii acestui dezastru. Una dintre posibilele cauze este o explozie provocată de unul dintre locatarii imobilului care ar fi vrut să se sinucidă, conform agențiilor de presă rusești.

Exploziile de gaz sunt frecvente în Rusia, dar nici România nu stă mai bine. Recent, doua explozii au avut loc într-un club din Sighetu Marmației, soldate cu 17 răniți, iar o alta, parca trasă la indigo cu cea din Rusia, s-a petrecut în Iași, unde un locatar dintr-un bloc din cartierul Dancu și-a amenințat vecinii că îi aruncă în aer, punându-și în practică gestul.