Imagini socante: Portrete de copii fumand! (Poze & Video)

Apropo.ro / 28.11.2011, 16:30
Imagini socante: Portrete de copii fumand! (Poze & Video)
O artista fotograf din Belgia a decis sa raspunda in felul sau la legea privind interzicerea fumatului in tara sa.

Frieke Janssens, o artista fotograf de origine belgiana, a decis sa realizeze un pictorial inedit privind interzicerea fumatului, dupa ce a urmarit pe internet un filmulet in care un copil obisnuia sa fumeze 40 de tigarete pe zi.

Ea a realizat o serie de fotografii cu copii fumand tigarete, pipe, trabucuri. Acestia au varsta de 9 ani si pozeaza intr-o ipostaza ce transmite ca le face placere sa fumeze.

Smoking Kids Expo – Making Off de pe tare.ro

Pentru Frieke, acesti copii portretizeaza adultii de maine si atentia fata de fumat. Un adult va acorda o atentie marita persoanei din imagine.

Fotografa isi doreste ca imaginile realizate sa evoce o intrebare precum „Interzicerea fumatului este cea mai buna metoda de a scapa de acest viciu sau fumatorii sunt tratati ca niste copii mici ce nu pot face diferenta intre bine si rau?”.

copii fumand

Pentru a nu starni un intreg scandal, Frieke a mentionat ca personajele cu varste minore ce au fost folosite in pictorial nu au fumat cu adevarat, iar tigarile pe care le tin in maini au fost facute din branza. Restul a fost creat cu ajutorul unor programe speciale, pe calculator.