Imagini spectaculoase din spațiu, publicate în premieră pe Twitter

De: Gabriela Voicu / 14.01.2013, 17:59
Comandantul Chris Hadfield, care a ajuns pe Stația Spațială Internațională cu o rachetă rusească pe 21 decembrie 2012, a publicat o serie de fotografii inedite pe Twitter.

Comandantul Chris Hadfield, un astronaut de origine canadiană aflat în misiune pe Stația Spațială Internațională, a făcut publice pe Twitter o serie de fotografii spectaculoase din spațiu, iar apoi zeci de mii de persoane din toată lumea s-au abonat la contul său de pe rețeaua socială.

Chris Hadfield a ajuns pe Stația Spațială Internațională cu o rachetă rusească Soyuz pe 21 decembrie 2012. Odată ajuns în spațiu el a început să facă diverse fotografii în care a surprins diverse regiuni ale Pământului, cadrele făcându-l celebru pe acesta deoarece în scurt timp a reușit să strângă 112.000 de abonați la contul său de Twitter.

NU RATA GALERIA FOTO!

Munții Himalaya

Hadfield nu se află la prima sa misiune spațială, însă este primul pilot canadian care a ajuns în spațiu.

„În spațiu sforăim mult mai puțin pentru că nu există presiune asupra sinusurilor. Totodată nici nivelul de aer care circulă pe canalele respiratorii nu este asemănător cu cel de pe Pământ. Foarte multe schimbări subtile se petrec aici”, a scris el pe Twitter.

„Durează câteva zile pentru ca omul să se obișnuiască cu noile condiții. În primul rând, lipsa gravitației este o provocare destul de mare pentru corp. Există și grețuri, modificări în digestie și umflături la nivelul feței”, a mai dezvaluit Hadfield, pentru un post canadian, explicând că din punct de vedere fizic există multe schimbări la nivelul organismului când acesta ajunge în cosmos.