IMM-urile sunt ajutate sa exporte

Apropo.ro / 22.04.2002, 17:04
IMM-urile sunt ajutate sa exporte
Banca Europeana de Reconstructie si Dezvoltare (BERD) a acordat bancii comerciale RoBank o linie de creditare de tip revolving in valoare de doua milioane de dolari, dar, datorita cererii mari, banca a marit suma de finantare la 8 milioane de dolari. Banii sunt utilizati pentru

Banca Europeana de Reconstructie si Dezvoltare (BERD) a acordat bancii comerciale RoBank o linie de creditare de tip revolving in valoare de doua milioane de dolari, dar, datorita cererii mari, banca a marit suma de finantare la 8 milioane de dolari.

Banii sunt utilizati pentru finantarea productiei pentru export a intreprinderilor mici si mijlocii, pe o perioada de pana la un an, iar banii primiti inapoi de RoBank sunt folositi, in acelasi sistem, pentru pre-finantarea exportului.

Sumele acordate IMM-urilor pentru export sunt cuprinse intre 100.000-500.000 de dolari. RoBank va sprijini nevoile financiare pe termen scurt ale exportatorilor, pe baza unui plan de afaceri bine intocmit, banca urmarind in mod deosebit atragerea acestui gen de clienti prin oferta sa.

Numai anul trecut, volumul creditelor acordate a fost de 1.504 miliarde de lei, iar in acest an RoBank are ca principala tinta intreprinderile mici si mijlocii pentru care intentioneaza sa isi mareasca expunerea, concomitent cu o sporire a numarului de sucursale.

In urmatoarele trei luni, banca va deschide trei sucursale, la Oradea, Cluj si Brasov, insa nu intentioneaza sa dezvolte activitati de retail.

Sursa:www.euroconsulting.ro

Tags: