Imperiul Magic al fanteziei si imaginatiei insufletite

Apropo.ro / 06.12.2007, 18:52
Imperiul Magic al Domnului Magorium este locul imaginatiei, al fantasticului unde totul prinde viata.

Imperiul Magic al Domnului Magorium este locul imaginatiei, al fantasticului unde totul prinde viata. Povestea te prinde si fara sa iti dai seama esti inconjurat de magie: mingiile sar singure, jucariile Slinkies fac mult mai mult decat simple miscari serpuitoare, bancuri de pesti zboara, animale impaiate raspund la imbratisari.

Tot ce trebuie sa faci pentru ca totul sa existe este "sa crezi". Filmul este o comedie care nu se adreseaza doar copiilor ci si adultilor. Nu doar copiii vor pleca din cinematografe cu o impresie placuta despre film, ci si cei mari doar din simplu fapt ca iti vei aminti cat de frumoasa era perioada copilariei inocente, pline de magie unde totul era posibil si cu atata fantezie in jurul tau vei simti febra sarbatorilor si mai aproape.

Proprietarul magazinului este Edward Magorium, in varsta de 243 de ani, ce hotaraste sa lase mostenire acest imperiu fantastic lui Molly Mahoney, o tanara alaturi de care Domnul Magorium conducea magazinul de jucarii. Magorium a simtit ca trebuie sa plece din aceasta lume si ca cea mai loiala si potrivita persoana care ar putea conduce Imperiul de jucarii nu este altcineva decat mana sa dreapta, Mahoney.

In acelasi timp, Domnul Magorium angajeaza un contabil la magazinul sau. Contabilul, Henry este un om al cifrelor si al regulilor, preocupat de problemele unui adult, si nu intelege ce inseamna, de fapt, acest magazin.

Dupa cum am spus, jucariile din magazin aveau viata atat timp cat Magorium si Molly credeau in asta. Contabilul Henry, un tip mult prea serios, nu a crezut la inceput in viata pe care o aveau jucariile. Odata credinta pierduta, plus ca Magorium urma sa ne paraseasca, magazinul se supara iar jucariile isi pierd si ultima farama de magie. Din stralucirea si culorile vii pe care le aveau jucariile, totul capata nuante gri si se asterne linistea. Nici macar copii ce treceau pragul magazinului altadata, acum nu mai vin.

Un personaj agil dar hotarat este micutul Eric, de doar 9 ani, care isi doreste mai mult decat oricine ca magazinul sa nu isi piarda farmecul si magia si mai ales sa nu se inchida.

Mahoney si Henry, ajutati de Eric incearca sa readuca la viata totul. Mahoney va fi cea care, fara sa realizeze, va insufleti universul jucariilor.

Astfel, magazinul isi va relua activitatea spre bucuria copiilor dar si a noii mostenitoare, care a prins incredere in ea si in magia universului.

Imperiul Magic al Domnului Magorium este un film fantastic, placut, plin de magia inocentei, un film pe care sigur il vei urmari mai atent decat copilul tau ca seara, la culcare, sa-i spui…povestea.