Implantul dentar, o „trufanda” in gura romanilor

De: Dragos Tanase / 23.02.2008, 16:56
Implantul dentar, o
Doar 2% dintre romani au solicitat implant pentru inlocuirea dintilor pierduti, deoarece "costul interventiei e mare comparativ cu veniturile".

Romanii stau prost cu tot ce inseamna stomatologia, in general. Ei merg la dentist "in utlima clipa", cand nu mai suporta durerile, de controale periodice nu se mai pune problema, iar periuta de dinti o schimba cand isi "amintesc sau, mai rau, n-o folosesc deloc.

Si atunci nu ne mai mira faptul ca doar doi la suta dintre romani au solicitat implant pentru inlocuirea dintilor pierduti. Educatia, frica sau lispa banilor sunt in general motivele pentru care scaunul stomatologului sta mai mult gol.

Un implant dentar in Romania costa intre 300 si 1.000 euro, in timp ce in Germania, Italia, Anglia, oscileaza intre 1.200 – 3.500 euro.

"Costul interventiei este prea mare comparativ cu veniturile", a declarat profesor doctor Dan Slavescu, decanul facultatii de Medicina dentara de la Universitatea Titu Maiorescu (UTM), cu ocazia Conferintei de Implantologie, organizata, ieri, la UTM. (Citeste mai multe pe Mediafax.ro)

Tu cum stai cu dintii? Mergi regulat la stomatolog sau iti este frica?