Importanţa primer-ului în machiaj. Cum îl aplici

Redacția / 19.06.2018, 16:42
Importanţa primer-ului în machiaj. Cum îl aplici
Tenul perfect arată wow. Dar ce presupune un ten senzaţional? Zero pete, zero pori dilataţi, zero riduri, zero efect lucios. E posibil oare să laşi deoparte toate aceste imperfecţiuni? Da! Alege să foloseşti un primer. O bază, care să îţi uniformizeze tenul înainte de aplicarea machiajului dorit.

Crede-ma  pe cuvânt: tenul tău are mare nevoie de un primer, de  o bază, care să creeze o barieră protectoare între piele şi produsele cosmetice aplicate ulterior. Primerul este folosit în scopul de a îmbunătăţi acoperirea tenului cu un machiaj şi menţinerea acestuia cât mai mult. Prin aplicarea primer-ului, pielea va deveni mată şi va evita efectul nedorit de pătrundere a fondului de ten în ridurile de expresie din jurul ochilor şi a gurii.

Baza de machiaj are o textură foarte catifelată şi complet transparentă, pentru a oferi netezire pielii şi pentru a prelungi rezistenţa machiajului. Aceasta facilitează aplicarea fondului de ten sau a cremei BB Cream, corectează imperfecţiunile, conferă strălucire şi lasă pielea matifiată.

Primerul conţine următoarele principii active:
– Prună Kakadu (Vitamina C) – un antioxidant puternic folosit pentru a proteja pielea împotriva îmbătrânirii;
– Ulei Organic de Trandafir (Vitamina A) – cu acţiune de restaurare şi regenerare, pentru a conferi strălucire pielii;
– Amidon de Porumb – pentru un efect mat.

Cum aplici Primerul?

– Curăţă pielea cu apă micelară şi apoi tamponeaz-o cu un prosop curat;
– Aplică crema de hidratare şi las-o să se absoarbă;
– Aplică primer pe nas, obraji, bărbie şi frunte. Este nevoie de o cantitate de primer egală cu un bob mazăre pentru faţă;
– Tamponează până când toată cantitatea este absorbită de piele, folosind vârful degetelor sau un burete special;
– Aşteaptă un minut înainte de a aplica machiajul. Baza trebuie să fie complet uscată, înainte de adăugarea noului strat de machiaj.

Reţine:
Cu un primer bun, urmat de un machiaj bun şi o pudră de faţă potrivită, vei arăta asemenea vedetelor de la Hollywood. În plus, tenul tău va fi perfect, relaxat şi luminos.