Împotriva căror boli luptă semințele de in

De: Mihaela Enache / 09.11.2013, 15:00
Împotriva căror boli luptă semințele de in
De la cancer la colesterol, semințele de in sunt un super aliment pentru sănătate, atunci când sunt consumate cu moderație.

Consumul de semințe de in este asociat cu o reducere a colesterolului total, inclusiv a colesterolului LDL (rău) și a trigliceridelor. Studiul după studiu a demonstrat răspunsul pozitiv la consumul zilnic de semințe de in.

Consumul de alimente sărace în grăsimi, creșterea nivelului de exercițiu fizic, limitarea sării, zahărului și consumul de semințe de in în fiecare zi sunt câteva moduri prin care poți câștiga lupta împotriva colesterolului ridicat.

Nutriționiștii își instruiesc pacienții cu diabet zaharat că consume semințe de in în fiecare zi. S-a descoperit că acizii grași Omega3 și cantitatea mare de fibre din semințele de in pot lupta împotriva diabetului.

Într-un studiu realizat de Universitatea din Toronto, participanții care au mâncat pâine cu semințe de in au avut un nivel de zahăr în sânge cu 28% mai mic o oră după masă decât cei care cu mâncat pâine cu făină de grâu.

Semințele de in sunt bogate în lignani, până la 800 de ori mai mult decât oricare alte plante alimentare testate. Lignani au fost numiți compuși naturali de protecție împotriva cancerului. Semințele de in sunt, de asemenea, bogate în acid alfa linolenic (ALA), care s-a dovedit un agent de luptă împotriva cancerului promițător. Institutul Național de Cancer American a nominalizat semințele de in ca unul din șase alimente care merită un studiu special.

Conținutul ridicat de fibre din semințele de in este benefic și în lupta împotriva cancerului de colon. Studiile epidemiologice au arătat că dieta joacă un rol important în incidența cancerului de colon. Cercetările au arătat că creșterea cantității de fibre din dieta reduce riscul cancerului de colon. Semințele de in, bogate în fibre, lignani, acid linolenic alfa, sunt un actor-cheie în lupta împotriva cancerului, în special cel de sân și colon.