Impozitele pentru case, terenuri și mașini vor fi majorate cu 16% în București

Apropo.ro / 29.01.2013, 10:29
Impozitele pentru case, terenuri și mașini vor fi majorate cu 16% în București
Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a declarat, luni, că impozitele pentru case, terenuri și mașini vor fi majorate în București cu 16%.

Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a declarat, luni, că impozitele pentru case, terenuri și mașini vor fi majorate și în București cu 16%, ca urmare a ordonanței de guvern ce obligă la acest lucru orașele cu datorii. Întrebat dacă taxele și impozitele în București vor crește, Oprescu a precizat că „vor crește cu 16%, respectiv 16,1% în unele cazuri, taxele pentru case, terenuri și mașini. Pentru că așa a hotărât Guvernul„.

Am discutat azi dimineață cu primarii sectoarelor. Am stabilit împreună că ceea ce este imperativ este imperativ și trebuie să ne conformăm, iar ce ține de CGMB, ca taxă, nu creștem. Bucureștiul este tratat unitar din punct de vedere financiar, atunci când îi convine Ministerului de Finanțe, și atunci nu mai contează, pentru că și cei care nu au datorii și cei care au datorii vor avea indexare„, a spus Oprescu.

Edilul a explicat că în ședința Consiliului General al Municipiului București (CGMB) de marți va fi supus la vot proiectul de hotărâre privind stabilirea nivelurilor impozitelor și taxelor locale în Capitală începând cu 2013, care are în vedere stabilirea acestora urmare a ordonanței Guvernului nr. 1/2013.

Eu nu m-am răzgândit deloc. Am zis în decembrie că noi nu creștem (taxele – n.r.), însă Guvernul, privind precizările făcute la ordonanța respectivă (nr. 1/2013 – n. r.) a stabilit obligativitatea. În schimb, ce a fost la latitudinea noastră, și anume taxele care nu sunt prevăzute de ordonanța Guvernului și care țin strict de municipalitate, respectiv CGMB, nu vor crește„, a declarat Oprescu.

Citește mai multe detalii despre majorarea impozitelor, pe Mediafax.ro