Impozitul pe locuințe și terenuri va crește, chiar și de șase ori în unele cazuri

De: Carmen Ulian / 19.02.2015, 11:00
Impozitul pe locuințe și terenuri va crește, chiar și de șase ori în unele cazuri
Conform noului Cod Fiscal, proprietarii care nu își îngrijesc casele și/sau terenurile vor plăti, din ianuarie 2017, un impozit de șase ori mai mare față de nivelul standard. Impăoyitul pe locuințe va fi stabilit între 0,08% și 0,2% de către primării.
Conform proiectului prezentat  de Guvern, din ianuarie 2018, impozitul pe teren va putea fi majorat de către primării tot de șase ori pentru terenurile situate în intravilan, dacă acestea au un grad de ocupare mai mic de 20% inclusiv.
 
Această majorare îi va afecta inclusiv pe proprietarii de mari terenuri.
 
De asemenea, pentru terenul agricol nelucrat timp de doi ani consecutiv, consiliul local va putea majora impozitul pe teren cu până la 500% începând cu al treilea an.
 
Documentul nu menține prevederea actuală conform căreia, în cazul clădirii utilizate ca locuință și a cărei suprafață construită depășește 150 de metri pătrați, valoarea impozabilă este majorată cu câte 5% pentru fiecare 50 metri pătrați sau fracțiune din aceștia și nici nu mai prevede majorarea impozitului cu 65-300% pentru persoanele fizice care dețin două sau mai multe clădiri, informație anunțată de MEDIAFAX în vara anului trecut.