In Anul dragonului, asiaticii se asteapta sa „sparga” norma la… copii!

De: Marian Andrei / 20.01.2012, 16:17
In Anul dragonului, asiaticii se asteapta sa
Anul dragonului, care va incepe luni, promite curaj si intelepciune pentru copiii nascuti sub auspiciile sale, potrivit unor credinte ancestrale, insa el vine o data la 12 ani, motiv pentru care declanseaza un veritabil baby-boom in Asia.

Un copil nascut sub semnul dragonului, simbol al imparatilor Chinei, va aduce noroc si fericire intregii sale familii, potrivit astrologiei chinezesti.

Astfel, anii dragonului au coincis intotdeauna cu anii in care au fost inregistrate varfuri ale ratei natalitatii in China, unde se prevede pentru 2012 o crestere cu 5% a numarului nasterilor. Acelasi fenomen este asteptat sa se intample si in Hong Kong, Taiwan si Singapore.

In Hong Kong, teritoriu chinezesc semiautonom, numarul de locuri din spitale rezervate chinezoaicelor de pe continent si femeilor straine a fost plafonat de autoritati, pentru a preveni obtinerea dreptului de rezidenta in fosta colonie britanica si, automat, a dreptului la educatie pentru bebelusii lor.

Numarul nasterilor a crescut cu peste 10% in Singapore in 2000 si in 1988, cei mai recenti doi ani ai dragonului, iar pentru 2012 se estimeaza o crestere de cel putin 8% a nasterilor.

Aceeasi tendinta a putut fi observata chiar si in tari in care etnia chineza reprezinta o minoritate, precum in Malaysia. Ginecologul obstetrician M Devindran spune ca a remarcat, in clinica lui, „o crestere de 10-15% a numarului de cupluri chineze care incearca sa aiba un copil. Anul dragonului este foarte puternic„, a explicat el.

Afla mai multe despre dorinta asiaticilor de a avea copii nascuti in Anul dragonului, pe Mediafax.