În apararea dreptații

Apropo.ro / 29.11.2005, 15:13
În apararea dreptații
Personajele acestei telenovele traiesc din plin dragostea interzisa, tradarea urmata de razbunare și lupta pentru supraviețuire, pe fondul confruntarilor dintre fermieri și țarani Camila Castaneda (Tamara Montserrat) Este fiica donei Ofelia, vaduva de Castaneda,


Personajele acestei telenovele traiesc din plin dragostea interzisa, tradarea urmata de razbunare și lupta pentru supraviețuire, pe fondul confruntarilor dintre fermieri și țarani

Camila Castaneda
(Tamara Montserrat)

Este fiica donei Ofelia, vaduva de Castaneda, și se casatorește, prin voința mamei sale, cu Emilio, un barbat de doua ori mai în varsta decat ea și pe care nu-l iubește. Tanara, romantica și visatoare, pasionata de poezie, o buna calareața, plina de viața, dar resemnata în fața voinței materne, Camila își împarte timpul cu prietena și aliata sa, Xóchitl, o dama de companie pe care o iubește ca pe o sora. Camila este culta, educata și bine crescuta, iar comportamentul grosolan al lui Emilio fața de muncitorii sai nu-i este pe plac. Sechestrata de Los Plateados, ea se va îndragosti de Gabriel Campuzano, șeful bandei, începand o relație secreta cu acesta. Din nefericire, scrisorile ei de dragoste pentru Gabriel, pe care i le trimite prin Xóchitl, vor ajunge uneori la alt destinatar, iar cand Emilio va afla adevarul, va începe calvarul vieții ei. Acesta o va supune la cele mai crude umilințe și o va sechestra departe de lume. Pentru a o salva, Gabriel își va lua o alta identitate, devenind Gabriel Guerra, un bogat moșier, asociindu-se cu Emilio, și încercand, astfel, sa se apropie de marea sa dragoste, Camila.

Gabriel Campuzano
(Mauricio Islas)

Este șeful bandei Los Plateados, un grup compus din Gabriel și frații sai, Toma´s, Ximena și Manuel, carora, mai tarziu, li se va alatura Leonardo Villegas. Ei provin dintr-o familie de fermieri care a pierdut totul. Tatal lui Gabriel, Sebastia´n Campuzano, a fost judecat pe nedrept și împușcat de un grup de moșieri care l-au acuzat de moartea lui Joaquín Villegas, un alt membru al comunitații din zona și bunicul tanarului Leonardo.
Dupa aceasta crima pasionala, în care au fost implicați Augusta Villegas și Pedro Gallardo (tatal lui Emilio), cei doi frați, Gabriel și Toma´s, au fost recrutați în armata, iar frații mai mici au fost duși la un orfelinat. Cand au putut dezerta, Gabriel și Toma´s au decis sa-și recupereze frații și sa se razbune pe cei care le-au dezonorat familia; retrași într-o peștera din munți, ca niște adevarați haiduci, ei întreprind atacuri împotriva celor bogați, înapoind țaranilor ceea ce le aparține. Legenda spune ca Gabriel are o asemenea putere de seducție în privire, încat nici o femeie nu rezista ochilor sai albaștri. Aventurier și romantic, el se va îndragosti de Camila Castaneda, pe care o va cunoaște în ziua nunții ei cu Emilio Gallardo, cel mai bogat moșier din regiune. Împreuna, cei doi vor trai o înflacarata poveste de dragoste care va trezi furia lui Emilio.

Emilio Gallardo
(Humberto Zurita)

Cunoscut drept unul dintre cei mai bogați moșieri, Emilio este un barbat puternic, influent, sever, tradiționalist, care respecta obiceiurile epocii și ale clasei sale.
El este grijuliu și tandru cu soția sa, Camila, cu care s-a casatorit mulțumita unei înțelegeri cu dona Ofelia.
Afemeiat incorigibil, în ciuda iubirii profunde pe care i-o poarta Camilei, Emilio a decis sa locuiasca în camere separate cu soția sa pentru a avea libertatea sa-și continue escapadele amoroase și mai ales întalnirile cu Luciana, sora mai mare a Camilei, cu care are o relație secreta de ani de zile.
Recent sosita în oraș, imigranta araba Samia Bashur devine o obsesie pentru el și, încercand s-o seduca cu orice preț, Emilio trece peste barierele dintre clasa lui sociala și comunitatea arabilor, ajungand sa faca afaceri cu soțul ei și chiar s-o amenințe ca o da afara din Mexic daca nu accepta sa aiba o relație cu el.
Emilio crede ca unicul sau fiu este Tonito, un baiat provenit dintr-o relație cu Dolores, servitoarea de cel mai înalt rang din casa. Cu toate acestea, el își dorește mai mult ca orice sa aiba un fiu legitim cu soția sa, Camila, pe care a ales-o ca mama potrivita pentru fiii sai, datorita puritații și inocenței sale.
Relația lor nu a ajuns, însa, sa se consume din cauza apariției bandei Los Plateados în noaptea nunții și, apoi, a numeroaselor scuze pe care Camila le inventeaza pentru a evita momentele intime cu soțul ei.

Tomás Campuzano
(Rodrigo Oviedo)

Ambițios și intrigant, plin de ganduri ascunse, Tomás este împarțit între dragostea și admirația pentru fratele sau mai mare dar și invidia și ambiția de a-i lua locul la conducerea bandei. Este impulsiv și pasional și are obiceiul de a face unele lucruri fara știrea lui Gabriel, boicotandu-i permanent deciziile. De la bun început, el nu este de acord ca Leonardo sa faca parte din grup și, cand va afla ca sora sa este îndragostita de el, Tomás va fi cel mai mare obstacol în calea iubirii lor. Are o legatura amoroasa cu Eva, vindecatoarea satului, dar nu-l intereseaza un angajament. Este cel mai bun vanator cu lațul din banda.

Ximena Campuzano
(Angélica Celaya)

Este o amazoana calita în lupte, admiratoare înfocata a fratelui ei mai mare, Gabriel, pe care îl respecta ca pe un tata.
Cu timpul, ea va învața sa nu se mai simta „femeia din banda” și sa nu-l mai supere pe Gabriel. Se va îndragosti de Leonardo, ascunzandu-șI sentimentele fața de frații sai.
Este experta în manuirea puștilor și maiestria sa de tragator nu are egal.
Relația sa cu Leonardo o va face sa puna la îndoiala viața salbatica pe care o duce, determinand-o sa se apropie de societatea pe care o uraște atat de mult.

Luciana
(Dominika Paleta)

Sora Camilei este o femeie vesela și placuta, dar, dupa ce devine amanta lui Emilio, se va transforma în rivala surorii sale.
Abila, intriganta, înzestrata cu o inteligența aparte, ea va juca un dublu rol, acela de aliata și prietena a surorii sale, dar și de complice a lui Emilio.
Cat despre relația dintre Gabriel și Camila, ea va fi cea care o va parî și va face tot posibilul sa distruga casnicia lui Emilio cu sora sa, dar nu va reuși decat sa-l faca pe acesta sa devina tot mai obsedat de a fi singurul stapan al Camilei.

Acasa Magazin