In atentia persoanelor care efectueaza modificari în apartamente

Apropo.ro / 07.12.2006, 14:32
In atentia persoanelor care efectueaza modificari în apartamente
Primaria Sectorului 3 prin Serviciul Urbanism si Amenajarea Teritoriului a eliberat, în perioada ianuarie-noiembrie, 1676 de certificate de urbanism si autorizatii de construire, pentru modificari interioare în apartamente, construirea sau extinderea de


Primaria Sectorului 3 prin Serviciul Urbanism si Amenajarea Teritoriului a eliberat, în perioada ianuarie-noiembrie, 1676 de certificate de urbanism si autorizatii de construire, pentru modificari interioare în apartamente, construirea sau extinderea de locuinte, construirea de spatii comerciale sau lucrari de închidere a balcoanelor.

În aceeasi perioada a anului 2005, Primaria Sectorului 3 a eliberat 1426 de autorizatii de construire.

Autorizatiile au fost eliberate în conformitate cu Legea 50/1991, cu modificarile si completarile ulterioare, republicata în anul 2004.

Totodata, atentionam persoanele care efectueaza modificari de orice natura în apartamente ca risca amenzi cuprinse între 10 milioane de lei si un miliard de lei în functie de complexitatea abaterii, potrivit prevederilor Legii 50 republicata în 2004.

Precizam ca pentru orice modificare din apartament/casa, proprietarul trebuie sa obtina de la primarie Certificatul de urbanism si Autorizatia de construire.

Actele necesare pentru obtinerea unui certificat de urbanism în vederea construirii unei locuinte sau anexe gospodaresti sunt urmatoarele:

– copie act proprietate,

– chitanta taxa,

– 2 planuri cadastrale scara 1/500

– doua planuri cadastrale scara 1/2000.

Dupa ce a fost eliberat certificatul de urbanism, vor fi depuse actele pentru obtinerea autorizatiei de construire:

– actul de proprietate (copie legalizata),

– certificat de rol,

– proiect pentru obtinerea autorizatiei de constructie,

– toate avizele solicitate prin Certificatul de urbanism,

– Certificatul de urbanism (copie),

– contract cu o firma de salubrizare,

– acordul notarial al vecinului sau al coproprietarilor (dupa caz), chitanta taxa.

În conformitate cu HG nr. 797/2005 taxa pentru obtinerea unui certificat de urbanism este de 40 RON, iar pentru autorizatia de construire se achita o taxa a carei valoare este de 0,5% din valoarea trecuta în proiect pentru persoanele fizice si 1% pentru persoanele juridice, care se plateste la primarie.

Locuitorii sectorului 3 care doresc sa obtina avizele necesare pentru modificari sau constructii noi, se pot adresa Serviciului Urbanism si Amenajarea Teritoriului din Primaria Sectorului 3 sediul din str. Parfumului nr. 2-4, parter; program de lucru cu publicul: marti si joi – 9.00-15.00.

Primaria sectorului 3