În Australia s-a născut copilul cu două fețe

Apropo.ro / 13.05.2014, 12:30
Renee Young, o australiancă din Sydney, a reușit să dea naștere, săptămâna trecută, unui copil cu două fețe, respectiv la gemeni care suferă de o boală extrem de rară.

Renee se aștepta să aibă gemene, însă medicii au informat-o, în a 28-a săptămână de sarcină, că acestea suferă de o boală extrem de rară, denumită Diprosopus, și că sunt șanse minime ca ei să supraviețuiască.

Cei care suferă de această boală împart același corp și aceleași organe, doar că au creiere și fețe separate. Doar 35 de cazuri sunt cunoscute la nivel mondial și în doar nouă dintre cazuri feții au supraviețuit și după naștere.

Renee, mandra de gemenele ei

În ciuda scepticismului arătat de medici, Renee a născut gemene sănătoase la Spitalul Blacktown. Imediat după naștere, gemenele Faith și Hope au fost transportate la Spitalul de copii din Westmead.

Încântată că fetițele sunt sănătoase, respiră normal și pot fi hrănite, Renee Young a precizat că abia așteaptă să le ia acasă pentru a-și mări familia.

Medicii susțin că situația este atât de delicată încât nu pot să facă prognoze decât de pe o zi pe alta, dar Renee Young și soțul ei, Simon Howie, care mai au șapte copii împreună, spun că le vor trata pe fetițe precum gemenele lor și vor să mai facă și alți copii.