În Bangladesh a apărut prima revistă pentru gay

De: Marian Andrei / 20.01.2014, 12:15
În Bangladesh a apărut prima revistă pentru gay
În Bangladesh, țară în care relațiile sexuale între reprezentanții aceluiași sex sunt considerate infracțiune penală și se pedepsesc cu închisoarea, a apărut prima revistă dedicată minorității LGBT.

Reprezentanții minorităților homosexuale speră ca materialele publicate în revistă să atragă atenția asupra problemelor cu care se confruntă homosexualii în această țară în care majoritatea populației este de religie musulmană.

Horoscop 2014 – Vezi ce prevăd astrele pentru zodia ta în 2014!

Revista, cu 56 de pagini glossy, debumită Roopbaan, a fost lansată oficial sânbătă, în capitala țării, Dhaka, în cadrul unui eveniment pe bază de invitații, la care au participat membri de vază ai comunității LGBT și activiști ai drepturilor omului.

Revista, care va apărea trimestrial, nu se va vinde în chioșcuri, pentru a nu provoca proteste din partea fanaticilor religioși și a homofobilor.

În Bangladesh, persoanele gay și lesbiene sunt forțate să-și ascundă adevărata orientare sexuală și să ducă vieți „duble”, de teama represaliilor autorităților, dar și a populației.