În București a fost inaugurată o nouă fântână arteziană colorată

De: Carmen Ulian / 25.04.2014, 14:45
Lucrările la fântâna arteziană cu jeturi tip parabolă de la intersecția Șos. Olteniței și Bd. Constantin Brâncoveanu au fost finalizate.

Noua fântână arteziană este amplasată în apropierea stației de metrou Brâncoveanu, sectorul 4 al Capitalei.

„Lucrările de amenajare a fântânii arteziene au început la jumătatea lunii octombrie. Bucureștenii vor vedea ceva deosebit acolo care va schimba aspectul intersecției”, a declarat primarul Sectorului 4, Cristian Popescu Piedone.

fantana

Fântâna arteziană este construită în interiorul unui bazin a cărui placare este făcută cu plăci vitroceramică, de nuanță albastră, iar apa are 60 cm adâncime. Pentru preluarea apei aruncate din bazin, accidental, de curenții de aer este realizată o rigolă de preluare, de jur împrejurul bazinului, acoperită cu grătar de inox, cu conexiune la canalizare. Efectul de apă este asigurat de un inel perimetral cu diametrul de 10 metri, se menționează în specificațiile tehnice ale fântânii arteziene de pe Bd. Brâncoveanu.

fantana

„Având în vederea amplasarea fântânii într-o zonă predispusă la curenții de aer, controlul pompelor va fi efectuat prin intermediul convertizoarelor de frecvență care vor permite scăderea înălțimii jeturilor în cazul în care programatorul aferent senzorului de vânt va înregistra o intensificare a curenților de aer. Convertizoarele de frecvență, împreună cu un automat autoprogramabil vor fi folosite și pentru a realiza un joc de apă pentru creșterea și descreșterea treptată a înălțimii”, a explicat Adrian Cormoș, directorul executiv al Primăriei Sectorului 4.

Valoarea investiției în noua fântână arteziană din zona Brâncoveanu este de 700.000 de lei cu TVA.