În Bulgaria a intrat în vigoare legea care interzice fumatul în spații publice

De: Marian Andrei / 01.06.2012, 16:55
În Bulgaria a intrat în vigoare legea care interzice fumatul în spații publice
Inspectorii bulgari în domeniul sănătății au efectuat primele controale la restaurante la miezul nopții, atunci când a intrat în vigoare legea care interzice fumatul în spații publice.

Totuși, autoritățile recunosc că nu dispun, momentan, de autoritatea necesară pentru a-i pedepsi pe cei care încalcă legea, fie proprietari de localuri publce, fie clienți ai acestora.

Legea a fost adoptată în aprilie, în urma unor dezbateri aprinse în Parlament, iar interdicțiile au fost extinse, la recomandarea Ministerului Sănătății, și la locurile de muncă, restaurante, baruri, mijloace de transport în comun, cinematografe, teatre, hoteluri, în apropierea clădirilor admnistrației publice, curți sau în apropierea unităților de învățământ sau centrelor de îngrijire, la locurile de joacă, locuri publice de agrement. Chiar și aeroporturile vor fi prevăzute cu spații închise special destinate fumatului.

Potrivit unui Eurobarometru, după Grecia, Bulgaria este a doua țară din Uniunea Europeană cu cel mai mare număr de fumători, aproximativ 39 la sută dintre bulgari având acest viciu.