În cât timp fac japonezii curat într-un tren de superviteză

De: Carmen Ulian / 17.06.2014, 10:00
Când vine vorba de muncă angajații japonezi sunt uimitori. Iată cum fac ei curat într-un tren de superviteză.

Toți se dau în vânt după un tren ce parcurge distanțe mari într-un timp cât mai scurt. Un astfel de tren rapid ce poate parcurge 200 km într-o oră funcționează în Japonia. Pe cât de repede se mișcă el pe șine, pe atât de rapide sunt și serviciile personalului de curățenie.

Echipa de îngrijitori face curat într-un astfel de tren în doar 7 minute. Fiecare secundă contează pentru a nu întârzia mersul trenului. Curățenia se face repede pentru a face loc unui nou val de pasageri. Sunt extrem de organizați și eficienți.

Trenul oprește și iese din stația Tokyo de 210 ori pe zi, cu opriri de 12 minute pe zi. Aici intră și serviciul de curățenie. Compania are 800 de angajați divizați în 11 echipe a câte 22 de îngrijitori, iar la sfârșitul zilei fiecare angajat ajunge să facă curat în 20 de trenuri pe zi.

Odată intrați în vagoane, angajații au sarcini clare de îndeplinit și doar 7 minute la dispoziție să curețe vagonul cu cele 100 de locuri plus toaletele, să înlocuiască accesoriile murdare, lipsă, etc.

Deși muncesc la foc automat, echipele de angajați sunt întotdeauna cu zâmbetul pe buze la întâmpinarea pasagerilor.